Yaremchuk scoort opnieuw voor Oekraïne (video)

0
Roman Yaremchuk Oekraïne

Wat Roman Yaremchuk bij KAA Gent zo moeilijk lukt, lijkt bij Oekraïne een heel stuk makkelijker te gaan. De aanvaller maakte tegen Luxemburg zijn tweede goal in twee interlands.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Eén doelpunt om de 344 minuten … dat is de matige balans van Roman Yaremchuk bij KAA Gent in de Jupiler Pro League afgelopen seizoen. Jess Thorup behield toch het vertrouwen in de Oekraïner, die zelf hulp zocht bij een psychologe, maar veel beterschap was er niet.

Maar nu lijkt Yaremchuk dus eindelijk de weg naar doel te hebben gevonden. Nochtans was het begin van zijn interlandcarrière ook niet zo productief. Het duurde tot zijn zevende cap, ofwel meer dan 500 minuten, voor hij zijn eerste doelpunt voor Oekraïne scoorde.

Yaremchuk scoort twee keer

Die goal kwam er afgelopen vrijdag tegen Servië. Yaremchuk zorgde toen op het uur voor de 4-0. Het zou uiteindelijk zelfs nog 5-0 worden voor Oekraïne.

Na de verrassend eenvoudige zege tegen Servië leek de komst van Luxemburg een zondags (of maandags) wandeling te worden voor de leider in groep B. Dat draaide echter anders uit. Oekraïne domineerde wel, maar won uiteindelijk maar met 1-0 … dankzij een doelpunt van Roman Yaremchuk na zes minuten. De assist was trouwens van Ruslan Malinovskyi (RC Genk).

Oekraïne leider

Door de zege blijft Oekraïne op kop in zijn groep met tien op twaalf. Luxemburg en Servië volgen op ruimte afstand met vier punten, al hebben die laatste wel een match minder gespeeld. Portugal staat op plaats vier met twee punten uit twee wedstrijden. Litouwen (één op negen) sluit de rij. Yamemchuk en co mogen dus stilaan dromen van het Europees kampioenschap in 2020.

Yaremchuk scoort tegen Luxemburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in