Helpt psychologe Yaremchuk meer te scoren?

0
Roman Yaremchuk KAA Gent interview

Geen aanvaller bij KAA Gent die dit seizoen meer speelde dan Roman Yaremchuk. Jess Thorup bewierookt zijn spits dan ook vaak, al beseft hij ook dat de aanvaller meer moet scoren. Yaremchuk krijgt daarvoor sinds kort hulp van een psychologe.

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot €200 welkomstbonus!

Tegen KV Oostende (2-1) had Roman Yaremchuk amper drie minuten nodig om te scoren. Als een echte spits was hij snelst bij een geloste bal na een shot van ploegmaat Alexander Sorloth. Het was van 3 november geleden dat de Oekraïner wist te scoren in de Jupiler Pro League en het is nog maar zesde competitiegoal dit seizoen.

Toeval of niet, maar juist vorige week maakte Jess Thorup bekend dat Yaremchuk zijn afwerking probeert te verbeteren met behulp van een psychologe. “Onze psychologe Eva Maenhout praat veel met Roman. Het gaat vooral om zijn mindset nadat hij een kans gemist heeft”, zei die in Het Laatste Nieuws.

Eva Maenhout KAA Gent psycholoog
Eva Maenhout (Bron: kaagent.be)

“Yaremchuk biedt andere spelers kansen aan”

Thorup beklemtoonde wel dat hij tevreden is over het spel van Yaremchuk. “Roman heeft heel veel vaardigheden die ik van een spits verwacht. Hij heeft problemen met het omzetten van de kansen die hij krijgt, maar hij biedt andere spelers kansen door zijn spel”, is de Deense trainer duidelijk.

Yaremchuk bedankte tegen KV Oostende voor dat vertrouwen met een belangrijk doelpunt. “Ik heb lang gewacht op dit doelpunten”, zei de 23-jarige spits na afloop. “Het is belangrijk voor mijn zelfvertrouwen.”

“Ik probeer op die weg door te gaan en nog veel te scoren. Iedere dag werk ik hard. Ik weet dat doelpunten zullen volgen”, besluit hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in