Weg met uititis! AA Gent viert in Wolfsburg

0
WolAAG
Bron: Twitter KAA Gent

Het uitspook is weg, AA Gent is helemaal genezen van uititis. Op een verplaatsing waarin de Buffalo’s helemaal niets verwachtte, gingen de Gentenaren na een sterke tweede helft op en over Wolfsburg. Zo pakten ze hun eerste overwinning op verplaatsing en meteen kunnen ze een Europese lente ruiken.

Jess Thorup kon rekenen op een selectie zonder blessures of zonder schorsingen. De Deen wisselde, ten opzichte van de wedstrijd tegen Standard, drie keer. Hij bracht Lustig, Asare en David weer in de ploeg. Castro-Montes, Mohammadi en Bezus vlogen daardoor weer naar de bank. Maar van daaruit konden ze belangrijk zijn voor de Buffalo’s.

De thuisploeg, gesteund door zo’n twaalf duizend toeschouwers, begon goed aan de wedstrijd. Thomas Kaminski en de verdediging voor zijn neus moesten van bij de start alert zijn. Het grootste gevaar bleef echter langs de rechterkant bij de Duitsers komen. Asare zag sterretjes op zijn linksachter, te meer omdat Wolfsburg het telkens goed uitspeelde.

Thomas Kaminski deed echter wat hij moest doen en bokste zowat alle ballen weg die in zijn buurt kwamen. Op één na: die van Joao Victor na. Die knalde, nadat hij helemaal vrij stond in de zestien, in één tijd de bal voorbij de doelman van AA Gent. De 1-0 voor de thuisploeg was een feit. AA Gent leed aan zijn ziekte: uititis.

Vreemd genoeg probeerden de Buffalo’s na de tegenslag wel iets meer te voetballen, maar te weinig werden de juiste combinaties op de mat gelegd. De aanvallers zagen nauwelijks een bal voorin, waarna zowel Depoitre als Yaremchuk op het middenveld bleven staan op een moment wanneer de bal voorin was.

Zelfs bij een stilstaande fase was het net niet, terwijl dat toch een van de sterktes is van de Buffalo’s dezer dagen. Zo trokken de Gentenaren met een kleine achterstand richting kleedkamers. Jess Thorup moest de juiste woorden vinden om de Gentse machine weer aan de praat te krijgen, want het was wat zoutloos in die eerste periode.

Wat er gebeurde in de kleedkamers, zullen we niet meteen weten. Feit is wel dat AA Gent scherper en gretiger aan de tweede periode begon. Mét kansen. David kwam een lengte te kort om een voorzet van Odjidja tegen de touwen te prikken. De thuisploeg wist het even niet meer, ook al kreeg Igor Plastun snel een gele kaart achter zijn naam.

Op het uur volgde dan toch de bekroning. Ngadeu stuurde de bal diep, waarna Depoitre het leer kon terugkoppen op zijn spitsbroeder Roman Yaremchuk. De Oekraïner, verlost van zijn twijfelen, ramde het leer in doel. Een héérlijk doelpunt van de spits, die ook in de heenwedstrijd beslissend was voor de Buffalo’s.

De Gentenaren lieten het daar niet bij en gingen op zoek naar meer. Het zou toch niet gaan gebeuren in de Volkswagen-Arena zeker? Wanneer even later Joao Victor een wenkende kans op 2-1 voor de thuisploeg liet liggen, gebeurde het op een hoekschop aan de overkant. Het was de eerste corner van de Buffalo’s van de wedstrijd.

Vadis Odjidja trapte het leer voor doel en daar stond Laurent Depoitre. Hij trapte de bal heerlijk tegen de touwen. AA Gent op voorsprong. “Nu mogen ze niet achteruit leunen, maar moeten ze blijven voetballen”, vertelde Filip Joos tijdens zijn commentaar. De thuisploeg moest nu wel iets doen, wisselen deed de coach.

Veel verschil maakte het echter niet. Meer zelfs, op hoekschop twee kon Ngadeu in tweede instantie de bal met de achterkruin raken en in doel doen belanden: 1-3. Wolfsburg had het laatste anderhalf jaar niet al te vaak in eigen huis verloren. En het verhaal van AA Gent en wedstrijden op verplaatsing ként u.

De Duitsers en het gezegde, dat kent u ongetwijfeld ook. En dus werd het nog heet voor doel van Kaminski. Een hoekschop bleef hangen en moest door Vadis Odjidja van de lijn worden gelegd. In een verdere fase gleed de Gentse doelman weg, maar kon hij opgelucht adem halen. De bal ging er niet in, waarna de spelers van Wolfsburg naar de hemel wezen. Goddelijke steun vragen.

Maar de steun kwam niet, de Buffalo’s speelden de wedstrijd zonder al te veel probleem uit. Op de bank bij Wolfsburg zakten ze dieper en dieper weg. De gedoodverfde groepswinnaar op een zucht van een nederlaag. De elf duizend toeschouwers waren nauwelijks te horen. De Gentse supporters waren luid genoeg.

Voor de Buffalo’s is de zege goed nieuws, te meer omdat het nu vijf punten voorsprong heeft op zowel Oleksandrija als Saint-Etienne. Beide ploegen speelden 2-2-gelijk. En bovendien is het uitspook verdreven. Nu dit bevestigen in de Luminus Arena, komende zondag tegen de landskampioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in