KAA Gent-fans niet te spreken over voorrangsregeling bij ticketverkoop bekerfinale

0
KAA Gent KV Mechelen bekerfinale Croky Cup
Bron: kaagent.be

De beslissing van KAA Gent om supporters die een abonnement kopen voor play-off 1 of play-off 2 voorrang te geven bij de verkoop van tickets voor de bekerfinale zorgt voor heel wat beroering. Terwijl communicatiedirecteur Patrick Lips bevestigt dat de regeling behouden blijft, plannen sommige fans een protestactie tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen Standard Luik op vrijdag 22 februari.

“Omdat de vraag naar tickets gigantisch is, heeft KAA Gent beslist om de TROUWSTE supporters VOORRANG te geven om een ticket te kopen. Onder TROUWSTE supporters verstaat de club deze supporters die een abonnement hebben voor de reguliere competitie 2018-2019 (momenteel 17.200) en die ook een abonnement kopen voor play-off 1 of play-off 2 van het huidige seizoen (2018-2019)”, is de boodschap die KAA Gent op zijn website poste in verband met de ticketverkoop voor de bekerfinale van 1 mei tegen KV Mechelen.

Een gokje wagen op bekerwinst van KAA Gent?

Registreer je op betFIRST en krijg tot €200 bonus!

Play-off 2

Het lijkt duidelijk dat de club schrik heeft om niet in de top zes te eindigen en in play-off 2 voor lege tribunes te spelen. Door aan die miniabonnementen voorrang voor de bekerfinale te hangen, hoopt Gent dat te voorkomen.

“Het zou hypocriet zijn om te zeggen dat we bij het uitdenken van het systeem play-off 2 niet in het achterhoofd hielden. We gaan er nog steeds van uit dat we bij de eerste zes eindigen, maar voor ons is het zeer belangrijk dat er veel volk en sfeer is, ook als het play-off 2 wordt”, geeft Lips toe in Het Laatste Nieuws.

Voorrang bij gewoon abonnement?

Veel fans voelen zich echter bekocht. Bij aankoop van een abonnement voor de reguliere competitie kregen die namelijk de boodschap dat dat abonnement hen voorrang verleent om als eerste een ticket te kopen voor de beker.

Op de website van KAA Gent valt te lezen dat houders van gewone abonnementen voorrang hebben op tickets voor bekerwedstrijden. (Bron: kaagent.be)

“Daarover kan ik zeggen dat dat voordeel geldt zolang een gewoon abonnement geldt: tot midden maart. De abonnees hebben steeds voorrang gekregen voor de bekermatchen. Vanaf april gaat met de play-offs een nieuwe periode in”, legt Lips de beslissing van het bestuur uit.

“Centen nodig”

“AA Gent heeft geen rijke mecenas, maar moet concurrentieel blijven met clubs die wel zo werken. We proberen de club goed te runnen en gezond te houden. Ook dat is een verplichting die we hebben tegenover onze supporters”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

In Het Laatste Nieuws valt een gelijkaardige uitleg te lezen: “De supporters willen dat we hoog eindigen, prijzen winnen en goeie spelers aantrekken. Daarvoor heb je ook centen nodig. We moeten dus een beroep doen op onze sponsors, maar ook op onze supporters.”

Patrick Lips KAA Gent communicatiedirecteur
Patrick Lips, directeur communicatie KAA Gent. (Bron: kaagent.be)

Tickets vanaf 30 euro

KAA Gent krijgt in totaal iets meer dan 20.000 tickets voor de bekerfinale. Die kosten tussen de 30 en 55 euro. Na de voorrangsperiode voor fans met een abonnement voor de play-offs gaan die naar bestuurders, medewerkers, familieleden van spelers, de KAA Gent Foundation en de KAA Gent Ladies.

De tickets die dan nog over zijn, zullen verkocht worden aan houders van een gewoon abonnement. Daarna is er ook nog een vrije ticketverkoop. “Maar wie echt zéker wil zijn, koopt beter een play-off-abonnement”, besluit Patrick Lips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in