VOORBESCHOUWING: Terug naar Wolfsburg

0
Wolf Gnt
Bron: Twitter KAA Gent

Net als in 2016 gaat AA Gent vanavond op bezoek bij Wolfsburg in de Volkswagen Arena. De Buffalo’s gaan er hun eerste uitwedstrijd proberen te winnen, al zal dat niet eenvoudig worden. Op de nul op zes na van de voorbije weken blijven de Duitsers een moeilijk te bespelen team. Dat beseffen ze in het Gentse wel.

In 2016 moesten de Buffalo’s een achterstand trachten goed te maken in de achtste finales van de Champions League, maar daar slaagden ze toen niet in. Een exit was het gevolg. Drie jaar later mag AA Gent opnieuw naar de Volkswagen-Arena. Dit keer voor drie punten te rapen in een uitwedstrijd. Al zouden ze bij de Gentenaren ook blij zijn met een punt.

Want Wolfsburg is niet de eerste de beste ploeg. De Duitsers stonden tot twee weken geleden mee bovenin, maar moesten na een nul op zes de rol bovenin een beetje lossen. En hoewel het 2-2-gelijkspel tegen AA Gent eerst niet aankwam, is het ook voor Die Wölfe een belangrijke wedstrijd vanavond.

In het klassement hebben zowel de Buffalo’s als Die Wölfe vijf punten, op een afstand gevolgd door Saint-Etienne en Oleksandrija, die er elk twee hebben. Mits een overwinning van één van die twee ploegen en een gelijkspel vanavond, zouden er nog drie teams strijden voor twee plaatsjes. De winnaar zou dus een goeie zaak kunnen doen.

Qua selectie zijn er geen problemen voor Jess Thorup. Iedereen is fit, niemand is geschorst. De Deense coach kan straks gewoon aan de slag met de beste elf namen. Nu ja, zelfs als er gewisseld wordt zie je nauwelijks een verschil. Dat is ook een kwaliteit van de Buffalo’s. Met deze elf zouden ze straks kunnen starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in