VOORBESCHOUWING: Pakt Gent eerste driepunter?

0
GntEup SD2
Bron: Twitter KAA Gent

Een zege tegen Viitorul Constanta, een nederlaag tegen diezelfde Roemenen en in tussentijd speelde het gelijk tegen Charleroi, wat voor de Buffalo’s altijd een moeilijke verplaatsing is. Bovendien loert om de hoek AEK Larnaca al. Tijd dus voor Jess Thorup om de kaarten op tafel te gooien.

Want kiezen tussen Europees voetbal (de Buffalo’s willen dolgraag de poules halen en moeten daarin nog twee voorrondes overleven) en de Jupiler Pro League is moeilijk. AA Gent wil immers niet alleen de poules bereiken in Europees verband, het heeft de lat in de competitie ook hoog gelegd: derde plaats.

De kans bestaat dus dat Jess Thorup straks met een mix gaat spelen, want de jongens die de voorbije anderhalve week hebben elk negentig minuten in de benen en dan is een wedstrijd ‘rust’ welgekomen. Niet dat de Deense coach zijn gehele ploeg plots gaat omgooien, maar wellicht gaat Laurent Depoitre wél starten.

Daar is de aanvaller ook gewoon klaar voor. Zo krijgt Yaremchuk even rust nadat hij Europees voor drie doelpunten en twee assists zorgde. Even rust gaat de Oekraïner wel goed doen, zodat hij donderdag fris aan de wedstrijd tegen Larnaca kan beginnen.

En wat met de verdediging? Wat doet Jess Thorup daar mee? Tegen Viitorul Constanta werden te veel doelpunten weggegeven. Drie in de heenwedstrijd, twee in de terugwedstrijd. En ook tegen Charleroi, de zege was er voor het grijpen, ging het mis in de slotfase. Volgt vandaag dan die eerste zege in de competitie?

De Buffalo’s gaan het verder, vermoedelijk, met deze elf jongens doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in