VOORBESCHOUWING: Opnieuw naar de kwartfinales?

0
ChaGnt BVB
Bron: Twitter KAA Gent

Voor de achtste finales van de Beker van België trekt AA Gent vanavond naar het Zwarte Land. In de openingswedstrijd van de Buffalo’s werd in extremis de gelijkmaker geslikt, waardoor het tot november duurde alvorens ze een eerste uitwedstrijd winnend konden afsluiten.

De Buffalo’s en de beker, dat is een mooi verhaal. De voorbije zestien jaar slaagden de Gentenaren er telkens in om minstens tot de kwartfinales te geraken, terwijl Charleroi daar wel een doel van maakte de laatste jaren, maar telkens zonder succes.

AA Gent is ook aan een uitstekende reeks bezig. Het verloor nog wel op de Bosuil en in het Jan Breydelstadion, maar voor de rest leveren de wedstrijden ook punten op. Bovendien lukt het nu ook buitenshuis, kijk maar naar de zeges op Racing Genk, Wolfsburg of KV Kortrijk.

Tegenstander Charleroi is wel het zwarte beest voor de Buffalo’s, al groeide dat vooral de laatste jaren. Onder Felice Mazzu lukte het zelden om de Carolo’s te kloppen en de Zebra’s hebben nu ook een negentien op eenentwintig te pakken in de competitie. Ook zij zitten in een goeie flow.

Sven Kums zei het al: Charleroi is een counterploeg. “Het wordt zaak om een goeie balans tussen aanval en verdediging te vinden.” Een tegendoelpunt kan wel eens fataal zijn, want achterin staat het wel als een huis.

Jess Thorup en AA Gent willen opnieuw naar het Koning Boudewijnstadion, dan zal het vanavond voorbij Charleroi moeten geraken. De Deense coach roteerde afgelopen weekend al, de kans is dus groot dat hij dat vanavond niet gaat doen. Op volle kracht naar de kwartfinales, wellicht met deze elf namen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in