VOORBESCHOUWING: Op zoek naar drie gouden punten

0

“Deze wedstrijd is belangrijk voor het vervolg van deze groep”, aldus sprak Jess Thorup aan de vooravond van de wedstrijd tegen Oleksandrija in de Europa League. De Buffalo’s willen graag de drie punten meepakken uit Lviv, waar de ploeg vanavond speelt door de problemen in Oost-Europa.

Lviv, Oekraïne. Voor drie Buffalo’s is het een thusiwedstrijd: Roman Yaremchuk, Igor Plastun en Roman Bezus. Twee spelers kennen de ploeg als tegenstander, één kent de ploeg uit zijn broekzak. Niet toevallig dat de Oekraïeners van AA Gent druk gezocht werden voor de plaatselijke pers.

AA Gent daarentegen wil de goeie start van tegen Saint-Etienne doortrekken in Oekraïne. Een driepunter zou welgekomen zijn, de eerste op verplaatsing als we de overwinning tegen Eendracht Aalst er gemakshalve tussenuit halen. En met zes op zes het tweeluik tegen Wolfsburg in gaan, dan zijn er slechtere omstandigheden.

De Buffalo’s reisden gisteren, zonder problemen, af naar Oekraïne en deed dat ook met een ruime selectie. Geen geblesseerden, geen geschorsten. En dus kan Jess Thorup straks rekenen op zijn type-elftal, wat hij ook tegen KV Kortrijk in de competitie had gezet.

Een zes op zes voor AA Gent zou betekenen dat overwintering in Europa dichtbij komt. Dan moet Saint-Etienne al van goede huize komen om dat in te halen. De Buffalo’s kunnen dan ook zonder druk voetballen tegen Wolfsburg in de hoop er wat te rapen. En al wat het daar pakt is bonus. Maar eerst de Oekraïense verplaatsing tot een goed einde brengen.

Wellicht met deze jongens aan de aftrap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in