VOORBESCHOUWING: Ook drie punten tegen KV Oostende?

0

AA Gent speelt vanavond tegen KV Oostende, een ploeg die zes op negen heeft. De Buffalo’s, herstellend van de kwalificatie tegen AEK Larnaca afgelopen donderdag, moeten drie punten pakken gezien de mindere wedstrijd op Moeskroen. Maar tegelijk is dit een tussendoortje want donderdag wacht alweer de Europa League (en dat is net ietsje belangrijker).

Donderdag, zondag. Het is de week van AA Gent. Afgelopen donderdag won het van AEK Larnaca met 3-0. De eerste clean sheet voor Thomas Kaminski is binnen en daarop willen de Buffalo’s graag verder bouwen aan de zee. De Kustjongens, met zes op negen uitstekend begonnen aan de competitie, beten vorige week in het zand tegen Club Brugge.

De Buffalo’s deden hetzelfde, op het veld van Moeskroen en hebben met vier gesprokkelde punten al wat in te halen op leiders KV Mechelen en Club Brugge. Een overwinning vandaag zou al een pak kunnen helpen, dan halveert het de kloof. Maar Jess Thorup en AA Gent kijken stiekem al verder. Donderdag wacht het Kroatische Rijeka in de Europa League.

De poules halen, dat was het grote doel. Donderdag de kwalificatiewedstrijd gespeeld, vandaag een competitie-wedstrijd. Maar Jess Thorup wil niet weten van roteren. “Enkel als het niet verantwoord is dat een speler niet kan spelen, zal hij niet spelen”, zei hij daarover. Roteren, dat is dus niet nodig. En wellicht zullen dezelfde elf namen hun kans krijgen straks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in