VOORBESCHOUWING: Houdt Gent clean sheet in Moeskroen?

0
GntMoe
Bron: KAA Gent Twitter

AA Gent gaat in Moeskroen op zoek naar een nieuwe driepunter. Op Le Canonnier moet er gewonnen worden als het haar wagonnetje wil aansluiten bij de topploegen én ergens zou er toch ook een eerste clean sheet van het seizoen moeten komen. Puur om die defensie wat vertrouwen te geven.

Vijf tegendoelpunten in totaal geslikt tegen Viitorul Constanta. Twee in de competitie in twee wedstrijden én ook tegen AEK Larnaca werden de netten niet proper gehouden. Thomas Kaminski vroeg er tegen de Cyprioten al achter, tijd dus om daar écht verandering in te brengen. Op Le Canonnier moet het dan maar gebeuren.

En er komen wijzigen aan het elftal, dat vertelde Gent-coach Jess Thorup. “Niet alleen fysiek, ook mentaal moeten we klaar zijn om voor drie belangrijke punten te gaan”, zei hij. Wellicht krijgen Castro-MOntes, Bezus en Mohammadi een basisplaats tegen Moeskroen.

De Henegouwers, die alom vertegenwoordigd is op de social media, zijn alvast goed begonnen aan de competitie: vier op zes én twee clean sheets. Voor AA Gent zou het dus een primeur kunnen zijn als ze een doelpunt maken tegen Vasic.

Verder is het ook uitkijken naar de fysieke paraatheid van de ploeg in Moeskroen, want in Larnaca zijn de Buffalo’s heel diep moeten gaan. Onder andere Yaremchuk, Kubo, Lustig en Ngadeu kampten met krampen na de wedstrijd in Cyprus. Het gevolg van het warme weer. Goed nieuws, want in België is het ‘amper’ twintig graden.

Wij kropen alvast even in het hoofd van Jess Thorup. We vermoeden dat hij straks wel eens kan uitpakken met dit elftal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in