VOORBESCHOUWING: Eindelijk punten voor KAA Gent?

0
KAA Gent - Antwerp voorbeschouwing
Bron: YouTube KAA Gent

AA Gent voetbalt vanavond een vierde keer in deze Play Offs. Dit keer is Antwerp de tegenstander. Birger Verstraete liet afgelopen week nog weten te kijken naar de derde plaats: wel dan kan het vanavond maar best winnen. Anders dreigt alles op de beker gezet te moeten worden. Nu al.

Krijg tot 200 euro cadeau en voorspel de wedstrijden van de Buffalo’s!

Zes punten. Dat is de kloof tussen AA Gent, de laatste in Play Off I, en Antwerp. De bezoekers zijn in vorm en pakten de afgelopen de scalpen van zowel Racing Genk als Anderlecht. Al is dat laatste ook niet moeilijk, tegenwoordig. En toch. Voor AA Gent wordt het stilaan tijd dat er wat geraapt wordt.

“Gent verdiende beter”

Want met nul op negen is het niet bijster goed begonnen aan Play Off I. “Maar Gent verdiende meer”, wist Marc Degryse nog te vertellen. Zowel tegen Club Brugge, Standard als tegen Racing Genk zat er veel meer in dan een nederlaag. Tegen blauw-zwart was er de rode kaart van Odjidja, tegen Standard de inefficiëntie én de domme overtreding van Verstraete. Tegen Genk wilde het niet lukken om te scoren.

Vanavond moet het dan maar gebeuren, al zal dat ook geen sinecure worden. Sinan Bolat heeft, samen met Danny Vukovic, de meeste clean sheets behaald dit seizoen en wil daar vanavond graag een vervolg aan breiden. Onze Sorloth zal zijn best mogen doen, want het voetbal is wél goed. Tot aan de zestien, maar niet verder.

Mechelen scouten

Als het vanavond zou verliezen, bedraagt de kloof met een Europese plaats in de competitie al negen punten en komt er nog meer druk te liggen op de bekerfinale tegen KV Mechelen. Jess Thorup ging ze deze week al eens scouten in het oefenduel tegen Lokeren, dat de promovendus verloor. En toch zal ook dat niet gemakkelijk worden.

Vermoedelijke opstelling:

Kaminski – Souquet, Derijck, Bronn, Asare – Verstraete, Esiti, Dejaegere – Chakvetadze, Limbombe, Sorloth

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in