VOORBESCHOUWING: Erop of eronder in eerste échte topper

0
CluGnt
Bron: Twitter KAA Gent

Her en der wordt AA Gent gezien als een titelkandidaat. Dan wordt het hoog tijd om de troeven een eerste keer op tafel te leggen. De Buffalo’s moeten vanmiddag aan de slag op het veld van Club Brugge, de titelfavoriet bij uitstek. Erger wordt het feit dat we laat zijn kunnen terugreizen uit Oekraïne…

Het was voor de reis naar Oekraïne al een topic en ook na de wedstrijd in Lviv was het een hot item, maar de Buffalo’s hebben weinig rust gekregen tussen de Europese verplaatsing en de wedstrijd naar Club Brugge. Maar, vinden ze bij blauw-zwart, “Als je Europees voetbal wil hebben, moet je dit er ook bij nemen”, aldus Clement.

Jess Thorup kan echter wel rekenen op een volledig fitte kern. De Gentse coach zag in Europa niemand geblesseerd uitvallen of vorige week tegen KV Kortrijk een schorsing oplopen. En dat is allemaal uitstekend nieuws voor de Deense coach, die daarmee ook een beroep kan doen op de ‘beste elf’ die er ter beschikking zijn.

De tegenstander heet Club Brugge. En in de voorbije jaren was het nooit een makkelijke verplaatsing voor de Buffalo’s. De laatste keer dat AA Gent er ging winnen? 2018, in de Play Offs. Nog niet zo heel lang geleden dus. Toen met Yves Vanderhaeghe als coach. Kan Jess Thorup hem opvolgen? En kunnen de Gentenaren ook hun spel spelen in het Jan Breydelstadion?

Onze coach rekent wellicht op deze elf namen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in