VOORBESCHOUWING: Duwt Gent ook door in competitie

0

De thuisreputatie van AA Gent staat vandaag op het spel, want nog geen enkele wedstrijd verloren in de eigen Ghelamco Arena. Dat moet zo blijven nadat Cercle Brugge op bezoek is geweest vanavond. De Buffalo’s kunnen alvast doorgaan op het Europese succes van afgelopen week.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Zonder echt goed te voetballen heeft AA Gent in Kroatië de groepsfase van de Europa League bereikt. Doelstelling één: check. De tweede doelstelling, top-drie in België, daar moet het vandaag aan verder werken. Met zeven op twaalf kan je spreken van een matige competitiestart. Maar de focus lag natuurlijk op het Europese voetbal.

Thuis tegen Viitorul Constanta, Eupen, AEK Larnaca, KV Oostende en nu ook HNK Rijeka won AA Gent al haar wedstrijden. Cercle Brugge mag vanavond niet de eerste zijn die iets komt rapen in de Ghelamco Arena. De West-Vlamingen behaalden nog maar één competitiezege, maar zijn onderin wel weg van de laatste plaats. Opluchting, ook daar.

AA Gent zag vorige week haar competitiewedstrijd tegen Antwerp uitgesteld worden om zich volop te focussen op de Europese campagne. De Buffalo’s deden in Rijeka wat moest en behaalden de poules van de Europa League. Meer moest dat niet zijn. En nu tegen Cercle Brugge op zoek naar de tien op vijftien.

Jess Thorup heeft wel af te rekenen met een blessure. Roman Yaremchuk, er ook niet bij in Kroatië, zal noodgedwongen in de tribunes moeten toekijken. Wellicht krijgt daardoor Georgi Kvilitaia de kans op zich te tonen. Een andere mogelijkheid is dat Laurent Depoitre opnieuw start. Wellicht gaat hij met deze ploeg aan de aftrap komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in