VOORBESCHOUWING: Door op het elan in Kortrijk

0
KVKGnt
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent gaat vanavond op bezoek in het Guldensporenstadion. Het wil, net als Charleroi en Antwerp eerder dit weekend, meegaan in het zog van Club Brugge. De Buffalo’s hebben daarvoor drie punten nodig tegen KV Kortrijk, dat zelf ook de punten kan gebruiken. Al is de situatie daar nog niet precair, gezien de nederlaag van Waasland-Beveren gisteren.

AA Gent heeft er een klein feestje op zitten. Na de wedstrijd tegen Saint Etienne van afgelopen donderdag zijn de Buffalo’s zeker van een Europese lente en nu wil het doorgaan op dat elan. Een overwinning tegen KV Kortrijk zou hen een voorlopige tweede plaats opleveren, weliswaar op een ruime achterstand op Club Brugge.

Wellicht gaat de Deense coach van de Buffalo’s enkele wijzigingen doorvoeren aan zijn elftal. Met een wedstrijd tegen Charleroi in de beker in het achterhoofd, zou het zomaar kunnen dat de Gentenaren een duel in Kortrijk minder hoog zouden durven inschatten, maar dat spreekt Jess Thorup tegen.

“Topteams zijn net de teams die ook ‘kleinere’ wedstrijden tot een goed einde weten te brengen”, zegt hij. “Ook als je twee of meer spelers wisselt, moet je laten zien dat je dit soort matchen wil en kán winnen”, vertelt hij nog in Het Laatste Nieuws. Wie er niet bij zijn: Timothy Derijck en Yuya Kubo. Beiden zijn geblesseerd.

KV Kortrijk doet het echter niet zo goed als aanvankelijk gedacht. De ploeg van ex-AA Gent-coach Yves Vanderhaeghe staat pas op een dertiende plaats met vijftien punten. Dat is toch te weinig voor de ambitie die ze hadden. Op papier een ‘makkelijke’ wedstrijd. Het verleden leerde ons echter dat het nooit makkelijk is in het Guldensporenstadion.

Jess Thorup gaat KV Kortrijk aan gaan met deze vermoedelijke elf namen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in