VOORBESCHOUWING: Beuken de Buffalo’s de deuren naar de Heizel open?

0
Oostende-Gent_VB
Bron: Twitter @kaagent

Vanavond moet het er nog maar eens van komen: die eerste bekerfinale sinds 2010. KAA Gent mag zijn strepen gaan verdienen op het veld van Oostende. Kan het de 2-2 uit de heenwedstrijd goedmaken in de return?

De heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tegen Oostende leverde een echte cupmatch op. Vier doelpunten en drie rode kaarten resulteerden uiteindelijk in een 2-2-eindstand. Voor Gent lijkt de opdracht vanavond simpel: eigenlijk moet er gewonnen worden …

“Eén doel: de finale”

Gent-coach Jess Thorup is vooraf alvast duidelijk over de intenties van zijn club. “Ik denk dat iedereen binnen de club één doel heeft voor vanavond: de finale bereiken.”

“Dat betekent dat we moeten winnen. We moeten niet te veel beginnen nadenken of speculeren. We moeten gewoon voetballen. Dat is waar we goed in zijn en dat is wat we vanavond moeten doen.”

Op volle sterkte én met frisse basisspelers

Gent kan vanavond ook rekenen op een zo goed als compleet fitte ploeg. Alle belangrijke schakels zijn vanavond aanwezig om die gedroomde finale op de Heizel te bereiken.

Bovendien liet Thorup in de competitiematch tegen Kortrijk enkele basisspelers rusten met het oog op deze terugmatch. Het pakte uiteindelijk goed uit: Kortrijk werd verslagen en de spelers die minder hun kans krijgen, waren tevreden.

Opnieuw driemansverdediging?

Nog een meevaller voor de Buffalo’s: zowel Rosted als Plastun is speelgerechtigd voor de return. Beide verdedigers pakten rood in de heenwedstrijd, maar hun schorsing gaat pas in vanaf 13 februari, waardoor ze vanavond wel aan de bak kunnen.

Verwacht wordt wel dat Plastun plaats zal ruimen in de defensie en Thorup opnieuw met een driemansverdediging (Rosted-Bronn-Souquet?) aan de wedstrijd begint. Nana Asare zou dan de hele linkerflank voor zijn rekening nemen.

Goede herinneringen aan match in Oostende

Oostende maakte alvast het veld sneeuwvrij voor vanavond. De Kustboys kunnen tevens rekenen op een zo goed als volledige kern, maar ze hebben geen al te goede herinneringen aan een bezoekje van de Buffalo’s.

Gent won in de competitie namelijk al met 0-4 op het veld van Oostende. De Kustboys zijn dus gewaarschuwd voor een nieuwe pandoering. De Buffalo-supporter kijkt alvast reikhalzend uit naar een herhaling van zo’n resultaat.

Eerste finale sinds 2010?

Als Gent de bekerfinale bereikt zal het de eerste zijn sinds de bekerwinst van 2010. Toen versloeg Gent in de finale Cercle Brugge met 3-0 na doelpunten van Coulibaly, Leye en Grondin.

De Buffalo’s wisten trouwens al drie (1964, 1984 en 2010) van hun vier bekerfinales te winnen. Enkel in 2008 moest het de beker finaal aan Anderlecht laten.

De mogelijke opponent van de finale op 1 mei kennen ze ook al in Gent: 1B-ploeg KV Mechelen won gisteren van die andere tweedeklasser Union (1-2) en heeft zijn ticket voor de Heizel al beet. Heel Gent hoopt vanavond het resterende ticket mee naar huis te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in