VOORBESCHOUWING: Blijft Gent in eigen huis ongeslagen?

0
KAA Gent - HNK Rijeka
Bron: Twitter KAA Gent

Vier thuiswedstrijden in de Ghelamco Arena, vier keer Gentse winst. En vooral: zeventien gemaakte doelpunten, twee clean sheets. Als die reeks straks wordt doorgetrokken, zitten we goed om het eerste doel van het nieuwe seizoen te halen: de groepsfase van de Europa League. Enkel de Kroatische horde moet nog genomen worden.

Tegenstander Rijeka is geen onbekende voor het Belgische voetbal. Enkele jaren geleden kwamen ze Standard tegen in de poules van die Europa League en is na Dinamo Zagreb de tweede ploeg uit het vakantieland. Een vette kluif voor de Buffalo’s, maar daar draaien Jess Thorup en de zijnen hun hand niet voor om. “In deze fase is elke ploeg dat.”

Door de verloren bekerfinale en de veroordeling van KV Mechelen hebben de Buffalo’s toch nog deze kans gekregen om naar de poules van de Europa League te gaan. De bekerwinst had het allemaal veel gemakkelijker kunnen maken, dit zou het toch een beetje goed maken. Ook al heeft de ploeg dan zes wedstrijden méér gespeeld.

De Buffalo’s zagen deze week ook de competitiewedstrijd tegen Antwerp uitgesteld worden om zich vol te focussen voor de Europa League. Die extra rust is welgekomen, gezien AZ Alkmaar (tegenstander van The Great Old) en Rijeka die ook al kregen. Met gelijke wapens zal gestredne worden. Bovendien kan AA Gent rekenen op een volledig fitte kern.

En dus zal Jess Thorup straks wellicht voor deze elf namen kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in