VOORBESCHOUWING: Blijft de Ghelamco-reeks overeind?

0
GntSta
Bron: Twitter KAA Gent

Het is een kritiek die de afgelopen weken wel eens luider klonk. Ondanks de reeks van twaalf opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag in de competitie: “Ja, er zijn nog geen toppers op bezoek geweest.” Met Wolfsburg hebben we er al eentje gehad, nu volgt er ook ééntje in de competitie: het Standard van Michel Preud’homme komt op bezoek.

De Buffalo’s pakten afgelopen week in extremis een punt op bezoek bij Anderlecht. Weer geen uitzege dus, maar gezien de tussenstand op een gegeven moment 3-1 was, voelde de late 3-3 van Igor Plastun wel aan als een overwinning. De Gentenaren willen nu in eigen huis verder doorduwen aan hun reeks.

De Buffalo’s en Standard, dat is een love-story. Zeker in de Ghelamco Arena. Het waren de Rouches die tegenstander waren in het kampioenenjaar om de titel over de streep te trekken. En in de reguliere competitie winnen de Gentenaren wel meer van de Luikenaars. In Play Off I werd er echter twee keer verloren. De laatste keer echter onterecht wegens een gebrek aan Luikse kansen.

Jess Thorup en AA Gent willen straks dus een vervolg breien aan de reeks van thuisoverwinningen tegen Standard in de reguliere competitie. Daarmee zou het dan ook voorlopig over KV Mechelen naar de derde plaats springen én komt het dichterbij de Rouches. En Elisha Owusu wil meer. “Men moet met ons ook rekening houden”, zei hij gisteren.

Dan kan je maar best winnen, gezien Club Brugge gisteren opnieuw won. Na dertien wedstrijden heeft het echter al een kloof van tien punten geslagen. Dat zijn er nog steeds vijf in de Play Offs straks. Bovendien willen de Buffalo’s hun ambities, eindigen in de top-drie, ook kracht bij zetten. Daarvoor kan een overwinning ook belangrijk zijn, gezien de resultaten van gisteren.

Want Club Brugge won dan wel hun wedstrijd: zowel Racing Genk als Antwerp lieten punten liggen. Jess Thorup gooit wellicht deze elf namen in straks op het veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in