VOORBESCHOUWING: Overwint AA Gent ook Cypriotische hitte?

0
AEKGNT
Bron: Twitter: KAA Gent

Mission Viitorul Constanta, completed. Next: AEK Larnaca. Temperatuur in Cyprus 35 tot 40 graden. Een bakoven is het, in Larnaca. De hitte gaat een grote rol spelen, maar voor de Buffalo’s mag deze klus geen al te moeilijke opdracht zijn voor Jess Thorup en zijn manschappen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Sinds 2014, net als de Buffalo’s trouwens, slaagde AEK Larnaca erin om zich de afgelopen seizoenen Europees te voetballen. Maar tot vorig jaar geraakte het niet door de voorrondes. Tot plots 2018-2019. In een groep met Ludogoretz en Basel slaagde de ploeg erin de derde plaats te pakken.

Groepsfase halen

AA Gent slaagde erin om Viitorul Constanta uit te schakelen in de tweede voorronde, AEK Larnaca deed hetzelfde met Levski Sofia. Grote uitblinker was Ivan Trickovski, ex-Club Brugge én ex-Waasland-Beveren. Voor de Gentse verdediging wordt het dus uitkijken naar de Macedoniër.

Voor de Buffalo’s staat er heel wat meer op het spel. De groepsfase is het doel dat moet bereikt worden. Dat wéten de spelers ook. Verder zou Thomas Kaminski ook dolgraag de nul eens een keer houden. Daar slaagde hij de voorbije weken, ondanks een goeie voorbereiding, niet in.

Hitte

Een goeie uitgangspositie, dat is wat AA Gent vanavond wil verschaffen. Scoren en geen tegendoelpunten slikken, dat is het belangrijkste. De grootste troef van Larnaca is, buiten Ivan Trickovski, de hitte. Zij zijn het immers gewend. “Ze hebben bewust de match zo vroeg gezet”, klonk het bij monde van Michel Louwagie. Noem het gerust motivatie.

Voor Dylan Bronn en Laurent Depoitre is dit mogelijk hun Europese rentree. Beiden werden kortelings geleden op de Europese lijst gezet. Voor de spits de normaalste zaak van de wereld, gezien zijn overgang naar AA Gent. Voor de Tunesische verdediger eerder een extra argument om te blijven.

Jess Thorup wil straks in Cyprus met een goed resultaat terug op het vliegtuig stappen en dat zal het, volgens ons, doen met deze elf namen.

Vermoedelijke opstelling KAA Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in