IJzersterke Verstraete brengt Gent na rust langszij tegen Kortrijk

0
Gent-Kortrijk 3-1
@KAAGent

KAA Gent heeft opnieuw aangeknoopt met een zege na het verlies op de vorige speeldag tegen Moeskroen. Na een flauwe eerste helft stonden de Buffalo’s 0-1 in het krijt tegen Kortrijk. Maar de inbreng van een magistrale Birger Verstraete, kort na de rust, deed de wedstrijd in het voordeel van Gent kantelen. Eindstand: 3-1.

Flauwe eerste helft

Gent begon opnieuw zwak aan de partij tegen de Kerels van Kortrijk. Slordig voetbal en veelvuldig balverlies stapelden zich op. De inspiratie was ver te zoeken, al hielp ook het armtierige voetbal van Kortrijk niet echt. De toeschouwers in de Ghelamco Arena kregen dan ook een zeer flauwe eerste helft te zien.

Op slag van rust was er dan toch eens een Kortrijkse counter die op een doelpunt uitdraaide. Plastun werkte de bal ongelukkig tegen Kalinic en Kortrijk-spits Stojanovic profiteerde maar al te graag van de defensieve blunder.

Gent tapt na rust uit een ander vaatje, dankzij Verstraete

Thorup kon het Gentse leed niet langer aanzien en gooide na de pauze Birger Verstraete in de strijd. De middenvelder was nog maar pas hersteld na een flinke trap op zijn enkels in de wedstrijd tegen Oostende, waardoor hij op de bank begon.

Van die blessure was echter niet veel meer te merken bij Verstraete. Eerst zorgde hij met een afgemeten voorzet op het hoofd van Yaremchuk voor de 1-1. Een tiental minuten later lag hij aan de basis van de verkregen penalty. Die werd door Limbombe vakkundig, met een panenka, omgezet.

Gent bleef goed draaien met Verstraete in de ploeg en kreeg enkele opgelegde kansen, al moesten ze waakzaam blijven voor de tegenstoten van Kortrijk. Uiteindelijk scoorde Yaremchuk zijn tweede van de avond door in de herneming een gepareerd schot van Dejaegere voorbij Kaminski te werken. Chakvetadze liet in het slot nog een 4e Gentse treffer liggen, waardoor het bij een 3-1-overwinning bleef na een meer dan degelijke prestatie na de rust.

 9 op 12 onder Thorup

Gent wist nu al 3 zeges in 4 wedstrijden te behalen onder Thorup. Zo blijven de Buffalo’s klimmen in het klassement, wat hen voorlopig een plek in de top 6 oplevert met een 5e plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in