Verstraete en KAA Gent krijgen in beroep goed nieuws

1
Birger Verstraete schorsing beroep KAA Gent
VRT

KAA Gent zal Birger Verstraete dan toch maar twee wedstrijden moeten missen. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep beslist. De middenvelder kreeg eerste drie wedstrijden schorsing, maar daarvan is één match nu met uitstel.

Een rode kaart zorgde er afgelopen zondag voor dat de wedstrijd van Birger Verstraete in en tegen RSC Anderlecht (2-0) maar 34 minuten duurde. De middenvelder van KAA Gent ging iets te zwaar door op de enkel van Mohammed Dauda en kreeg na tussenkomst van de VAR.

Verstraete gaf meteen zijn fout toe, maar beklemtoonde ook dat hij nooit de bedoeling had om met zijn tackle de Anderlecht-speler mee te hebben. De Geschillencommissie luisterde echter niet naar die verontschuldigingen en bevestigde het schorsingsvoorstel van het Bondsparket.

Beroep mindert straf Verstraete

Daardoor leek KAA Gent zijn middenvelder drie wedstrijden te moeten missen. De Buffalo’s gingen echter in beroep tegen de zware straf. Vandaag sprak de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal zich uit over de zaak.

Daar kon Birger Verstraete wel op iets meer begrip rekenen. De speler blijft drie wedstrijden geschorst, maar één daarvan is met uitstel. In de praktijk wil dat zeggen dat Verstaete de competitiematchen tegen Antwerp (25 november) en Lokeren (30 november) mist. Voor het bekerduel tegen Beerschot Wilrijk van 4 december is hij wel terug.

De boete die de Gentenaar opgelegd kreeg werd teruggebracht van 3.000 euro naar 2.500 euro. Zijn voorwaardelijke schorsing blijft staan tot 15 november 2019.

1 REACTIE

  1. Allee, eindelyk es wa goe nieuws wat Birger aangaat ! Maar de andere kant is wel dat ie toch nog een fikse geldboete moet betalen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in