Verrassende speelminuten voor Sylla: “Niemand zag dit aankomen”

0

Afgelopen zondag sloeg iedereen verstomming. Jess Thorup gooide Mamadou Sylla in de ploeg naast Laurent Depoitre. Dat ‘Lolo’ zou spelen, had iedereen halvelings wel verwacht, maar dat Sylla ook minuten zou maken, dat verwachtte niemand. Ook de spits zelf niet. “Ik was ook enorm verrast toen ik hoorde dat ik zou spelen”, vertelde hij in Het Nieuwsblad.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Ruim vier miljoen euro stortte AA Gent op de rekening van Eupen voor aanvaller Mamadou Sylla in 2017, maar de overstap van de spits was hoogvlieger. Enkele uitleenbeurten later (aan Zulte Waregem en Sint-Truiden) zou hij definitief mogen vertrekken bij de Buffalo’s. Ter info: Sylla ligt nog tot juni 2022 onder contract.

“Alles gegeven”

Maar kijk, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en hoewel hij nog steeds mag vertrekken, speelde hij afgelopen zondag wel tegen Moeskroen. “Niemand had dit zien aankomen”, glimlachte hij. “We speelden nooit eerder samen, dus het was voor ons toch wel wat zoeken. We hebben kort voor de match nog even gesproken en wat kleine dingen afgesproken.”

“Maar je merkt meteen dat Laurent Depoitre een echte topspeler is, het is heel makkelijk om met zo iemand te voetballen”, klinkt hij nog. “Ik voelde natuurlijk wel dat ik niet zoveel matchritme had, maar ik heb alles gegeven voor het team. Je moet klaar staan voor het team. Ik mag best terugkijken op een degelijke wedstrijd, al kan je nooit tevreden zijn wanneer je verliest.”

Transfer?

En of hij zelf denkt aan een transfer? “Ik vang ook al die geruchten op omtrent mijn toekomst, maar deze avond bewijst nog maar eens dat er in het profvoetbal veel mogelijk is. Ik blijf me gewoon inzetten voor deze club en dan zien we wel wat er volgt”, aldus nog Sylla.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in