Iedereen bij Gent wil verder met Thorup: “Hij is heel hongerig en een winnaar”

0
Jess Thorup KAA Gent
Jess Thorup

KAA Gent en dan vooral het bestuur van de club zit in een netelige situatie. Enerzijds zijn er de slechte resultaten: de verloren bekerfinale en de 1 op 21 in Play-Off 1. Toch geloven velen bij KAA Gent nog in trainer Jess Thorup, ondanks de geruchten over een terugkeer van succescoach Hein Vanhaezebrouck.

Registreer je NU en krijg tot 200 euro cadeau om te wedden op wedstrijden van de Buffalo’s!

Bij de Buffalo’s waren ze duidelijk niet gediend met die berichten. De club reageerde op zijn website zelfs openlijk om de geruchten over een terugkeer van Vanhaezebrouck te ontkennen, iets wat hoogst uitzonderlijk is.

Ondertussen is er ook een gesprek geweest met Jess Thorup, voorzitter Ivan De Witte en Michel Louwagie. Voor de Deense coach is daarmee de kous af. Ook uit meerdere andere hoeken komen verhalen die tonen dat het verhaal van Thorup bij KAA Gent misschien toch nog niet ten einde is.

“We moeten tonen dat we verder willen gaan met deze coach”

De spelersgroep zou nog achter hun trainer staan. Dat zegt Brecht Dejaegere in Het Laatste Nieuws. “We moeten tonen dat we verder willen gaan met deze coach. Hij gelooft er nog in, hij heeft zijn doelstellingen en de groep wil daar nog altijd in meegaan.”

“Thorup is nog altijd dezelfde als toen hij hier toekwam. Hij is heel hongerig, het is een winnaar. Het gebrek aan resultaten vreet aan iedereen, maar hij staat nog altijd heel positief tegenover de groep en de groep doet dat ook ten opzichte van hem”, zeg een strijdvaardige Dejaegere.

Brecht Dejaegere reactie na match KAA Gent
Brecht Dejaegere

Ivan Leko: “AA Gent verdiende veel meer dan wat ze hebben”

Ook van collega-trainers kreeg Jess Thorup al meermaals complimenten. Zo zei Philippe Clement (Racing Genk) onlangs nog dat er weinig ploegen zijn die het Genk zo lastig hebben gemaakt als Gent.

Ivan Leko had het over het feit dat KAA Gent veel meer verdiende dan ze effectief hebben gekregen. “Dit zijn dingen die ik kan gebruiken naar mijn groep toe, vooral als het komt van trainers en spelers van topteams. Wij kunnen nooit tevreden zijn over onze resultaten, maar er is een verschil tussen de punten en de manier waarop we voetballen”, zei Thorup daarop.

“Nu vooral punten pakken en op de laatste speeldag een finale voor de vijfde plaats spelen“

Voor de Buffalo’s is het nu vooral belangrijk om in de drie resterende wedstrijden punten te pakken. “We mogen niet opgeven en moeten op Standard spelen met dezelfde mentaliteit als tegen Brugge.

“Wat mijn collega’s zeggen, sterkt me in het geloof dat we op de goeie weg zitten. Maar het belangrijkste is uiteraard dat we nu punten pakken”, was de trainer van de Buffalo’s duidelijk. Nu ligt de prioriteit bij de korte termijn, beseft ook Thorup. “We moeten nu vooral punten pakken, zodat we op de laatste speeldag nog een finale voor de vijfde plaats kunnen spelen tegen Anderlecht. Dat is ons doel.”

Registreer je NU en krijg tot 200 euro cadeau om te wedden op wedstrijden van de Buffalo’s!

“Tegen Club 22 doelpogingen voor ons tegenover 14 voor Brugge”

“Vanavond moet er al iets te rapen zijn op Sclessin, tegen een Standard met defensieve kopzorgen. Toch moeten we enkel naar onszelf kijken en voetballen zoals we tegen Club Brugge deden”, was Thorup nogmaal duidelijk.

In die match waren er 22 doelpogingen voor ons tegenover meer 14 voor Club. En daar waren grote kansen bij. Als we dat blijven doen, zullen de goals volgen. Hopelijk al op Standard”, is hij optimistisch.

“We hebben een heel goeie week achter de rug. Iedereen trainde goed, niemand spreekt over vakantie. Iedereen is erop gefocust om punten te pakken in onze laatste drie wedstrijden”, besluit een hoopvolle Thorup.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in