Vadis Odjidja: “Het is en blijft een uitmatch bij Anderlecht”

0
Vadis Odjidja KAA Gent interview

Vadis Odjidja is er klaar voor. November kondigt zich aan als loodzwaar voor AA Gent, maar de aanvoerder kijkt er met vertrouwen naar toe. Te beginnen met een verplaatsing naar Anderlecht: “Op papier lijkt het moment om naar daar te gaan ideaal, maar als een ploeg niet op zijn sterkst is, krijg je altijd jongens die iets willen laten zien.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Door de blessure van Elisha Owusu stond Vadis Odjidja in een iets andere rol tegen Sint-Truiden op het veld. “Het maakt mij niet uit waar ik speel”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik probeer in functie van de ploeg te spelen. Tijdens de match heb ik toch een paar keer naar voor kunnen trekken en een paar mooie kansen bij mekaar kunnen voetballen.”

“Het gaat om de manier waarop je die positie invult, ik probeer dat een beetje op mijn eigen manier te doen. We hebben de nul gehouden, dat is niet slecht voor een verdedigende middenvelder. Hoger ben ik misschien beslissender in bepaalde wedstrijden, maar voor die match kon ik het team het meest van dienst zijn op de positie waar de coach mij nodig had. Dan is het voor mij geen probleem om daar te spelen.”

Anderlecht

Donderdag wacht de verplaatsing naar Anderlecht. “Ze hebben net een nieuwe coach, dat is nooit een ideaal moment”, klinkt het. “Iedereen ziet ook dat ze niet in beste doen zijn, maar het is en blijft een uitwedstrijd op Anderlecht. We gaan er alles aan doen om te winnen. Iedereen kent hen en hun geschiedenis.”

“We zullen naar daar gaan met het nodige respect, maar eens de match begint, gaan we vol voor de overwinning. Het is niet aan ons om te oordelen of ze een topteam zijn, maar het is wat het is. Op papier lijkt het moment om naar daar te gaan ideaal, maar als een ploeg niet op zijn sterkst is, krijg je altijd jongens die iets willen laten zien. We zijn erop gebrand om een goeie prestatie neer te zetten en te proberen om te winnen.”

Zware maand november

November wordt opnieuw een zware maand voor de ploeg uit het Gentse. “We hebben veel wedstrijden, maar voorlopig gaat het allemaal goed. We zijn goed klaargestoomd door het medisch team en de fysical coach. Het is lastig, maar dat geldt voor elke club die Europees speelt. Het komt er in zo’n periode op aan om u goed te verzorgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in