Thorup blijft trouw aan principes: “Ik ga niet veranderen”

0
Jess Thorup KAA Gent voorbeschouwing KRC Genk
Bron: kaagent.be

Drie nederlagen voor AA Gent en zes punten achterstand op Antwerp. Er wordt dus best niet verloren vanavond. “Maar de Play Offs zijn voor mijn jongens ook een leerproces, daarom was het ook zo belangrijk om erbij te zijn”, klinkt het op de website van de club daags voor de wedstrijd.

Antwerp loert op dat ene momentje om een resultaat te pakken. “Ze kunnen uit een halve kans een doelpunt maken. Wij hebben daar nu veel meer grote kansen voor nodig. Ik zeg niets over hun manier van spelen, iedereen doet het op zijn manier, maar wij moeten meer scoren en minder tegendoelpunten krijgen. Je moet jezelf belonen op het juiste moment”, vertelde de T1 van Gent.

Spitsen Mbokani, David en Yaremchuk

Een speler die er bij The Great Old bovenuit steekt is Dieumerci Mbokani. “Wij hebben heel wat jonge spelers vooraan, maar leeftijd is niet belangrijk. Over tien matchen zal er wel een verschil zijn tussen als aanvallers als Jonathan David en Roman Yaremchuk en een spits als Mbokani. Die weet met al zijn ervaring wel wat hij wanneer moet doen. Daarom is het belangrijk om erbij te zijn, zodat spelers weten wat ze tekort komen om Europees een niveau hoger te spelen.”

“Spelers houden van aanvallend spelen”

Maar van aanpak gaat Jess Thorup niet veranderen. “Als coach kan je altijd kiezen voor de korte termijn, je meest ervaren spelers zetten en enkel kijken naar de punten. Maar ik wil dat mijn spelers beter worden, dat is de weg die ik kies. Ik wil jonge spelers kansen geven zodat ze bij ons tot toppers kunnen uitgroeien. Ik ga niet veranderen en wil het op mijn manier blijven doen, omdat ik geloof dat je zo de beste resultaten kan halen. Bovendien houden mijn spelers ervan om aanvallend te spelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in