Thorup voor belangrijk duel in Europa League: “Willen ons eerste doel bereiken”

0

Jess Thorup en AA Gent staan voor een belangrijk, Kroatisch tweeluik. Het Kroatische Rijeka is de enige horde die de Buffalo’s nog over moeten om de eerste doelstelling van het seizoen binnen te halen: de poules halen van de Europa League. “Het team zit boordevol vertrouwen”, vertelt coach Jess Thorup in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

“Het is voor iedereen wel duidelijk hoe belangrijk de wedstrijd van morgen is”, opende de Gentse T1. “De hele club wil die groepsfase van de Europa League halen. Als je terugkijkt naar onze laatste vier thuiswedstrijden, zie je dat we vier keer hebben gewonnen en maakten we zeventien doelpunten. De laatste twee keer hielden we ook de nul.”

“Nul houden”

“Het team zit dan ook boordevol vertrouwen. We weten dat het zeker niet makkelijk zal worden tegen Rijeka, maar vertrouwen is cruciaal in voetbal. En dat is er. Het gaat elke wedstrijd beter en beter. Dit team heeft ook een ideale mix, met veel jonge hongerige spelers maar toch ook voldoende ervaring. We willen er nu vol voor om samen ons eerste doel te bereiken”, gaat Jess Thorup verder.

Wat moet daarvoor gebeuren? “Belangrijk wordt om zelf de nul te houden. Als we zelf scoren, zoals we dat altijd doen, moet Rijeka in eigen huis volgende week al minstens twee keer scoren. We hebben veel respect voor hen. Het is een sterke ploeg, een topteam in Kroatië en ze kunnen op verschillende manieren voetballen.”

Dylan Bronn

“Wij zullen aan één zeel moeten trekken om te winnen. We zijn goed voorbereid. Het wordt belangrijk om geduldig te zijn en proberen dat ene doelpuntje te maken. We kunnen twee maal met ons sterkste team spelen. We kunnen volledig focussen op die twee wedstrijden en moeten ons geen zorgen maken om een anders belangrijke match tegen Antwerp“, blikte hij nog even terug op de beslissing van de Pro League.

Iedereen is fit voor het treffen met Rijeka. “Dylan Bronn komt dichtbij de selectie. Hij is fit om een hele wedstrijd te spelen en zit bijna aan het niveau dat wij van hem verwachten”, stelt de Deen nog. Maar of hij effectief gaat spelen, is nog af te wachten. Twee Franse clubs (FC Nantes en Stade Rennes) azen, volgens de Franse pers, nog op de Tunesische verdediger.

Thorup over KAA Gent – NK Rijeka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in