Thorup voor Anderlecht: “Hoop dat we dit thema snel kunnen afsluiten”

0
Jess Thorup AA Gent wandelen

AA Gent staat voor de verplaatsing naar Anderlecht. Door de late misser van Laurent Depoitre zoekt AA Gent nog steeds naar die eerste uitzege. “Ik hoop dat we dit thema snel kunnen afsluiten.” Dat leest als: we gaan er alles aan doen om te winnen bij de recordkampioen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

De ontgoocheling is doorgespoeld, Jess Thorup en zijn Buffalo’s kijken vooruit. “Het was onze derde wedstrijd in zeven dagen”, zegt de Deen in Het Nieuwsblad. “Ze gaven echt alles en waren terecht ontgoocheld. We hebben die wedstrijd evenwel uit ons hoofd gezet. We moeten snel doorschakelen naar de volgende wedstrijd.”

En dat is er eentje tegen Anderlecht. Het krasselende paars-wit. “Ze zijn heel sterk aan de bal, ze hebben een goeie opbouw en beschikken over heel veel offensieve en individuele kwaliteiten. Het wordt dus zeker opnieuw een grote test voor ons”, zegt de coach nog, waarmee hij even door de resultaten heen kijkt. Want die blijven matig, voor de recordkampioen.

Anderlecht

“Ik heb veel respect voor Anderlecht en wat ze nu doen: veel jonge spelers inpassen, zonder naar leeftijd te kijken, dat is heel knap. Die jonge gasten betalen dat ook terug door zich enorm in te zetten. Ze komen allen uit hun eigen academie en ze hebben dan ook op alle posities heel goede en technisch onderlegde spelers. Ik wil daarom ook niet te veel woorden besteden aan het verleden van Anderlecht. Ze pakken het nu wel anders aan en dat heeft soms tijd nodig.”

AA Gent zoekt nog steeds naar die eerste zege op verplaatsing. “Ik ben niet de man die zich snel zorgen maakt als hij het programma bekijkt (daarin staan maar twee thuiswedstrijden voor november, red.). Je moet match per match werken en uiteindelijk is er in deze competitie geen enkele wedstrijd makkelijk. Het kan wel een goeie manier zijn om die moeilijke periode aan te vatten met een goed resultaat tegen Anderlecht.”

“Heb vertrouwen”

“Ik heb echt vertrouwen in het team en dit kan een grote kans voor ons zijn om de drie punten te pakken morgen. Ik hoop dat we dit thema snel kunnen afsluiten. Daarom kan het goed zijn dat we nu tegen een topteam mogen spelen. Dan kunnen we toch zonder al te grote druk die match aanvatten.”

“Ook al willen we wel telkens een match winnen. We kunnen echter iets moois bereiken en nog dichter bij elkaar komen. En dat is welkom want ook in de Europa League hebben we nog lastige uitduels voor de boeg.”

Misser Depoitre

Ook over Laurent Depoitre en zijn misser tegen Sint-Truiden, wilde Jess Thorup nog wat kwijt. “Natuurlijk heb ik met hem gesproken en uiteraard wordt er veel nagekaart als je zo’n kans mist”, zegt hij nog. “Maar het is vooral zaak dat je hier uit leert. Voor mij is zijn reactie nu belangrijker dan die kans op zich. We moeten nu vooruit kijken en die fase achter ons laten.”

“Hij was natuurlijk niet blij maar hij is er klaar voor. Ik werk nog maar enkele maanden met Laurent maar ik voel wel dat hij mentaal heel klaar is. Je zag hem in die fase echt twijfelen en achteraf kun je dan wel zeggen dat het een foute keuze was. Maar nu moet hij gewoon verder en dat kan vanaf morgen”, besloot de Gentse T1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in