Thorup verwelkomt oude bekende Sørloth bij Gent

0
Sorloth
Bron: Website www.kaagent.be

Gent heeft na de komst van Thomas Kaminski nu ook de overgang van Alexander Sørloth afgerond. De 23-jarige spits kwam er na aandringen van coach Thorup, die al met hem samenwerkte bij FC Midtjylland. Hij wordt gehuurd van Crystal Palace tot het einde van het seizoen.

Gent wil zich tijdens de winterstop graag wapenen in de strijd om een Play-off 1-plek. Gisteren tekende de eerste versterking, met name Thomas Kaminski, present. Vandaag werd ook Alexander Sørloth officieel voorgesteld.

Oude bekende van Thorup

Alexander Sørloth is een oude bekende van coach Jess Thorup. De twee werkten vorig seizoen nog samen bij FC Midtjylland. Die samenwerking liep overigens zeer gesmeerd.

In amper 26 wedstrijden over alle competities scoorde de spits 15 keer en hij gaf ook nog eens 9 assists. Hij zorgde er mede voor dat Midtjylland kampioen werd van Denemarken.

Weggedeemsterd bij Crystal Palace

De boomlange Noor, Sørloth is 1 meter 95 groot, werd in januari van 2018 uiteindelijk beloond voor zijn uitstekende prestaties met een transfer naar Crystal Palace. De Premier League-club nam de aanvaller over voor een slordige 9 miljoen euro.

Maar Sørloth had het moeilijk om de verwachtingen waar te maken en kwam amper aan spelen toe. Enkel in de beker mocht hij hier en daar eens opdraven. Dit seizoen maakte hij slechts 173 minuten vol.

Gentse doelpuntenmachine?

Maar nu moet hij dus doelpunten proberen maken voor Gent. De Noorse international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Crystal Palace in de hoop de Gentse aanvalslinie weer op volle toeren te laten draaien.

Die Gentse aanval kende immers een niet al te beste eerste seizoenshelft. Veel kansen werden de nek omgewrongen en zelfs de verdedigers scoorden na verloop van tijd meer doelpunten dan hen. Tijd om daar verandering in te brengen, Sørloth!

De nieuwe aanwinst kon het alvast goed vinden met manager Louwagie:

Bron: Twitter @kaagent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in