Thorup: “Starten aan wedstrijd tegen STVV om te winnen”

0
Jess thorup KAA Gent interview

KAA Gent speelt zondag tegen Sint-Truiden VV voor een plaats in play-off 1. De Buffalo’s hebben genoeg aan een gelijkspel, maar daar wil trainer Jess Thorup niet op speculeren. “We starten de wedstrijd zoals iedere wedstrijd: om te winnen”, zegt hij.

Met een negen op negen tegen Standard Luik, Zulte Waregem en KV Oostende heeft KAA Gent zichzelf een mooie uitgangspositie cadeau gedaan voor de beslissende wedstrijd van komende zondag.

Voorspel STVV – KAA Gent en win!

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot €200 cadeau

“Sinds nieuwjaar halen ze zelfs 16 op 24. Dat zijn cijfers waarmee je normaal bovenaan staat”, zegt Thorup trots. “Niemand had toen gedacht dat we dat zouden kunnen.”

Gelijkspel genoeg voor Gent

Door die goede prestaties staat Gent opnieuw in de top zes. Concurrent Sint-Truiden staat op een zevende plaats met evenveel punten, maar minder gewonnen wedstrijden. Daardoor hebben de Buffalo’s zondag genoeg aan een gelijkspel om voor het vijfde jaar een rij play-off 1 te halen.

Toch wil Jess Thorup niet mikken op een draw. “We zullen spelen zoals we altijd doen. We hebben maar één focus als we het veld op komen en dat is proberen winnen.”

“Mentaal vlak”

“Het wordt een wedstrijd die beslist wordt op mentaal vlak. Er kan veel gebeuren zondag en de ploeg die het best omgaat met die veranderingen, zal winnen”, besluit Thorup.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in