Thorup: “Strijd tussen twee fel verbeterde teams”

0
Jess Thorup persconferentie KAA Gent Europa League

Jess Thorup en AA Gent kunnen zich vanavond verzekeren van een Europese lente. Het enige dat de Buffalo’s moeten doen? Gelijkspelen tegen de Fransen uit Saint Etienne. Dan blijven ze aan de leiding in de groep en behoudt het de voorsprong van vijf punten op Les Verts. “Zij zijn sterker dan op de eerste speeldag, maar wij ook.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Het kan nog mislopen voor AA Gent, maar dan moet het al heel lelijk doen. De Buffalo’s staan heel dicht bij een Europese lente. “Liefst van al verzilveren we dat ticket donderdag al”, vertelde Jess Thorup in Het Nieuwsblad. “Voor we aan de wedstrijden begonnen, was iedereen twijfelachtig.”

“Wolfsburg was de grote favoriet om deze groep te winnen en samen met Saint-Étienne en FC Olexandriya zouden we vechten voor die tweede plaats. Nu staan we bovenaan en hebben we een grote kans om door te gaan”, klonk het nog bij de Deense trainer.

Nieuwe trainer

AA Gent voetbalde in de eerste wedstrijd tegen Saint Etienne nog tegen een andere coach, donderdag zit er met Claude Puel een nieuwe trainer op de Franse bank. “Een coach brengt steeds zijn eigen filosofie en speelstijl mee, maar als ik naar hun matchen kijk zie ik geen grote verschillen”, sprak hij nog.

“Ze zijn sterker dan op de eerste speeldag, maar dat zijn wij ook. We hebben meer vertrouwen en automatismen, het wordt dus een strijd tussen twee fel gegroeide teams”, besloot de Gentse trainer.

Thorup voor Saint-Etienne – KAA Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in