Thorup opgelucht: “Niet mijn overwinning, wel die van de ploeg”

0
Jess Thorup KAA Gent lachen Play Sports
Bron: Play Sports

Jess Thorup was een tevreden trainer na afloop. Eindelijk kon de Deen zijn eerste zege in Play Off I op zak steken. Op het veld van Standard werd met 2-3 gewonnen. En zo doet AA Gent nog mee om plek vijf, wat mogelijk nog tot Europees voetbal kan leiden. “Dit geeft een boost”, klinkt het op de webstek van de club.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP WEDSTRIJDEN VAN DE BUFFALO’S!

“We verdienden op basis van onze prestaties al meer punten”, weet Jess Thorup. “We moesten er echter in blijven geloven. De Champions League was daar nog eens het bewijs van.” Daarin draaiden Tottenham én Liverpool een zogezegd onomkeerbare achterstand nog om.

“Zes op zes”

De opluchting was dus groot bij de Gentse T1 en bij uitbreiding de hele Gentse familie na de zege op Standard. “We waren al op het goede pad, enkel de punten moesten nog volgen. Dit is niet mijn overwinning, maar wel die van de hele ploeg. Het geloof is er altijd al geweest.”

Door de zege (en het gelijkspel van Anderlecht) is Gent wat dichterbij geslopen. “Het belangrijkste was scoren en drie punten pakken”, weet Thorup nog. “Dit geeft een boost. We gaan nu voor een zes op zes en we zien wel waar het schip strandt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in