Jess Thorup is de nieuwe trainer van AA Gent

0
Jess Thorup persconferentie Gent
Twitter @AndersAarkrogJ

KAA Gent heeft een nieuwe trainer. De 48-jarige Deen Jess Thorup wordt op dit moment voorgesteld bij zijn nieuwe club. Hij komt over van de Deense landskampioen FC Mydtjylland en tekende tot 2021.

Ivan De Witte heeft niet lang nodig gehad om een nieuwe trainer te vinden voor AA Gent. Na – en vermoedelijk ook al voor – het ontslag van Yves Vanderhaeghe liet de club zijn oog vallen op Jess Thorup. De Deen boekte in eigen land al veel successen en begint nu aan zijn eerste buitenlandse opdracht als trainer.

AA Gent bereikte snel al een akkoord met FC Midtjylland, de huidige club van Thorup, waarmee hij vorig jaar de titel pakte. Volgens Het Nieuwsblad bedraagt de afkoopsom van de Deen 400.000 euro.

Contract tot 2021

Gisterenavond landde Jess Thorup op Zaventem en ondanks de turbulente dag voor de Belgische voetbalwereld, kwamen Gent en de trainer al snel tot een akkoord. Thorup tekent bij de Buffalo’s een contract tot 2021.

Hij gaat nu zo snel mogelijk aan de slag met de Gentse spelersgroep. De volgende competitiewedstrijd staat zondag 21 oktober op het programma. Dan moet AA Gent op bezoek naar KV Oostende. Blauw-wit probeert aan de kust opnieuw aan te knopen met een overwinning na vier wedstrijden zonder zege.

Wie is Jess Thorup? Zo maakte de trainer naam in Denemarken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in