Thorup na nieuwe oefenzege: “Resultaat nu niet belangrijk”

0
Jess Thorup AA Gent wandelen

AA Gent blijft foutloos in de voorbereiding, maar met Aris Thessaloniki (3-0) werd de tegenstand wel iets zwaarder dan de regionale ploegen in Oost-Vlaanderen. Voor Jess Thorup is vooral de nieuwe ‘nul’ een opsteker. “Dit doet deugd”, klinkt het.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Na enkele makkelijke zeges tegen ploegen uit de regio, zakte afgelopen weekend Aris Thessaloniki af richting Gent voor een oefenwedstrijd. Het werd 3-0. “Het resultaat is niet het belangrijkste in dit soort wedstrijden”, vertelt Jess Thorup in Het Laatste Nieuws. “Maar winnen en de nul houden doen deugd. Dat is iets waar we hard aan gewerkt hebben tijdens de voorbereiding.”

Lustig en Owusu tonen meerwaarde

Tegen de Griekse nummer vijf stond Mikael Lustig voor het eerst in Gentse kleuren. Hij presenteerde zich als een echte aanwinst en leverde meteen de assist voor het eerste doelpunt van Giorgi Beridze. “Ik ben er zeker van dat hij een echte aanwinst is”, zegt de Gentse T1.

Maar hij is niet de enige die zich toonde als aanwinst, ook Elisha Owusu bevestigde het goeie van de voorbije weken. Owusu is scherp in de duels, staat stevig op de benen én toont goeie voetjes. “Ik denk dat hij dit seizoen iedereen gaat verrassen”, besluit de Deense coach.

Stage naar Wageningen

AA Gent trekt vandaag op stage naar Wageningen, waar het nog enkele aanwinsten hoopt aan te stellen. De club zoekt nog naar twee tot drie meteen inzetbare spelers, want ze willen hun competitiestart niet missen. De Buffalo’s openen de competitie tegen het zwarte beest: Charleroi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in