Thorup na Europese kwalificatie: “Vrij veel vertrouwen in”

0
Jess Thorup KAA Gent Europa League saint Etienne

AA Gent plaatste zich voor de zestiende finales van de Europa League, maar is nog niet zeker of dat als groepswinnaar is of als nummer twee. De Buffalo’s voetbalden matig in Saint Etienne en keerden terug met een punt. Door de zege van Wolfsburg bedraagt de kloof één punt, waardoor er over twee weken nog wat op het spel staat.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Toch was Jess Thorup niet helemaal tevreden. “Ik miste vandaag wat kwaliteit in ons aanvallende spel”, vertelde de Deense coach bij Sporza. “Normaal creëren we meer kansen, maar aan de andere kant hebben we de wedstrijd onder controle gehad. Zelfs met een man minder. Ik had er vrij veel vertrouwen in dat we het gelijkspel zouden vasthouden.”

“Een van grootste doelen”

Michael Ngadeu was de man die zijn ploeg in de steek liet een kwartier voor tijd. De Kameroense verdediger kreeg weliswaar twee lichte gele kaarten, maar moest vroegtijdig gaan douchen. Aan de stand veranderde er echter een hele wedstrijd niets: de brilscore bleef negentig minuten lang staan.

“Het was één van mijn grote doelen om na Nieuwjaar nog deel uit te maken van dit toernooi”, verraste Thorup. “Vijf maanden geleden moesten we nog vechten om in de groepsfase te geraken en nu zijn we met nog één wedstrijd te gaan al zeker van de zestiende finales. Daar ben ik heel blij mee”, besloot de Gentse coach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in