Thorup ambitieus met AA Gent: “Ben offensief ingesteld”

0
Jess Thorup KAA Gent persconferentie
Twitter @KAAGent

KAA Gent heeft zijn nieuwe trainer Jess Thorup voorgesteld aan de pers. De Deense trainer komt over van FC Midtjylland, waarmee hij de titel pakte, en tekent in Gent een contract tot 2021. Op zijn eerste persconferentie klonk Thorup alvast enthousiast en ambitieus.

“Ik ben vereerd hier te zijn”, begint de 48-jarige Thorup zijn eerste persconferentie in België. “Gent is een ambitieuze club en ik ben een ambitieuze coach. Na mijn successen in Denemarken was dit het juiste moment voor mij om deze stap te zetten.”

Aanvallend voetbal brengen

In de Deense Superligaen pakte Thorup niet alleen de titel FC Midtjylland, de coach charmeerde ook met zijn aanvallende voetbal. Dat hoopt hij ook met AA Gent te kunnen brengen in de Jupiler Pro League.

“Ik ben een trainer die offensief ingesteld is. Ik wil winnen, altijd”, klinkt hij ambitieus. Over hoe hij met AA Gent wil spelen, blijft Thorup wel nog op de vlakte. “Dat wil voor mij wel niet zeggen dat je iedere wedstrijd hetzelfde systeem moet gebruiken.”

“Goede spelers die vertrouwen missen”

“Het systeem hangt af van de spelers. Ik kijk eerst naar welk type spelers ik heb, daaraan pas ik mijn systeem aan. Niet omgekeerd”, blijft de Deen voorlopig op de vlakte.

Jess Thorup lijkt ook niet van plan om assistenten mee te nemen van bij zijn huidige club. “Ik ga de uitdaging aanvatten met de mensen die hier zijn, die het huis kennen en mij wegwijs kunnen maken. De matchen die ik al zag, tonen mij een goed team met goede spelers die vertrouwen missen. Dit is een heel interessante uitdaging”, besluit hij.

Ivan De Witte: “Lang over voetbal gesproken, niet over geld”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in