AA Gent wil nog twee spelers lozen

0
Tesfaldet Tekie en Philip Azango KAA Gent
Tesfaldet Tekie en Philip Azango (Bron: kaagent.be)

Dat AA Gent een grote kern heeft, wist u ongetwijfeld al. Jess Thorup liet bij de eerste training van het seizoen al verstaan dat een aantal spelers naar een andere ploeg mochten zoeken. En nu worden aan dat lijstje overbodige spelers nog twee namen aan toegevoegd. Tesfaldet Tekie en Philip Azango moeten op zoek naar een nieuwe ploeg en zijn dus ook niet mee op stage.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Wie ruim rekent telt, met de nieuwkomers inbegrepen, bijna 40 spelers in de kern van KAA Gent. Te veel om deftig mee te kunnen werken en dus gebruikt Jess Thorup zijn voorbereiding om te zien wie een meerwaarde is en wie niet.

Thorup stuurt spelers naar B-kern

Op de eerste training werden Yannick Thoelen en Stallone Limbombe al naar de B-kern verwezen. Voor het duo het sein om op zoek te gaan naar een ander team, want een terugkeer naar de A-kern zit er niet meteen aan te komen. Voorlopig heeft die zoektocht overigens nog niets opgeleverd.

Ook Aboubakary Koita, Ahmed Mostafa, Deiver Machado, Elton Kabangu en Lucas Schoofs kregen iets later dat nieuws te horen. Siebe Horemans trok ondertussen al naar Excelsior Rotterdam en ook Thibault De Smet verliet Gent, voor Sint Truiden. Voor de anderen blijft het uitkijken naar een nieuwe werkgever of verkommeren in de B-kern.

Tekie en Azango niet mee op stage

Zes andere voormalige huurlingen kregen de afgelopen wel nog de kans van Thorup om zich te bewijzen op training en in oefenwedstrijden. Giorgi Beridze greep die kans met twee handen, maar ook Franko Andrijasevic, Louis Verstraete, Yuya Kubo en Mamadou Sylla versierden een plaatsje op de bus richting stage in Wageningen. Ook de 18-jarige Franse verdediger Ibrahima Cissé blijft voorlopig bij de A-kern nadat hij indruk heeft gemaakt tijdens de recente oefenmatchen.

Minder goed nieuws was er voor Tesfaldet Tekie en Philip Azango. Thorup liet hen weten dat ze thuis moeten blijven en op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. “Ik laat een paar spelers thuis. Dit is het moment om naar een soort basisteam toe te werken. Wie daar niet voor in aanmerking komt, blijft thuis”, verklaarde Thorup in Het Laatste Nieuws. Na de stage voert de Gentse trainer vermoedelijk opnieuw een schifting door om zijn kern verder uit te dunnen.

Transfers?

Dat de kern van de Buffalo’s voor komend seizoen nog niet af is, lijkt duidelijk. Verwacht wordt dat AA Gent de komende weken nog twee à drie nieuwkomers in huis wil halen. Onder meer Michael Ngadeu wordt genoemd. Thorup zou een kern willen van vijfentwintig veldspelers plus drie doelmannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in