Kums: “Goed te zien dat we ruime kern hebben”

0
Sven Kums KAA Gent ging centraal aankondiging
Sven Kums (Bron: kaagent.be)

Sven Kums was weer bepalend op het middenveld van AA Gent. Sinds zijn terugkeer naar de Ghelamco Arena doet de middenvelder de ploeg draaien, zelfs bij afwezigheid van Vadis Odjidja. In de Luminus Arena vierden de Buffalo’s de tweede uitzege op rij. “Doet deugd om hier opnieuw, na Wolfsburg, te winnen“, zei hij.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

“Door het vroege doelpunt konden we het spel naar ons toe trekken”, vertelde Sven Kums op de website van de club. “Na de 0-2 zijn we iets ingezakt en kreeg Racing Genk meer de bal. Uiteindelijk gaven we weinig kansen weg. Wel jammer dat we niet meer konden scoren, want er lag nog meer ruimte.”

De Buffalo’s wonnen zo voor het eerst een uitwedstrijd in de competitie en dat enkele dagen nadat het ook al in de Volkswagen Arena vierde. “Het doet deugd om opnieuw te winnen op verplaatsing, want het speelde wel een beetje. Je pakt als ploeg veel punten thuis, dan weet je dat die uitoverwinning niet ver weg is.”

Vertrouwen

“Hier putten we vertrouwen uit. Uiteraard doet dit iets met de ploeg, nadat we zo’n goeie reeks hebben kunnen neerzetten”, klinkt het nog. “Dat er een moeilijke periode aankwam, dat wisten we. Maar we hebben het goed aangepakt”, lachte de voormalige Gouden Schoen.

Ook Roman Bezus kreeg lof van de middenvelder. “Hij speelde een hele goeie wedstrijd”, sprak Kums. “Hij was erg aanwezig, altijd aanspeelbaar en maakt weinig foute keuzes. Het is zeker goed om te zien dat we zo’n diepte in de kern hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in