Kums: “Willen absoluut eerste worden”

0
Sven Kums KAA Gent logo blauw aankondiging
Sven Kums (Bron: kaagent.be)

Sven Kums genoot met volle teugen van de Europese kwalificatie voor de zestiende finales, maar beseft ook dat het anders had kunnen lopen. De volgende doelstelling moet het veiligstellen van groepswinst worden. “Afhankelijk van de loting zullen we dan wel zien hoe ver we kunnen geraken”, vertelt hij.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

“Dit was geen goeie match”, besefte Sven Kums in Het Laatste Nieuws. “Maar we hebben wel laten zien dat we een resultaat kunnen neerzetten. Dit betekent heel veel voor ons. We wisten niet goed wat we aan deze groep hadden, want veel ploegen leken aan mekaar gewaagd. Maar als je dan na vijf wedstrijden geplaatst bent, is dat mooi.”

“We staan nog altijd eerste en hebben ook nog niet verloren in deze groep, dat is allemaal positief. We hebben ook laten zien dat we heel veelzijdig zijn. We hebben een groep die altijd dominant wil voetballen, alleen lukt dat niet altijd”, klinkt het nog. “Dan zie je hier dat we ook kunnen terugvallen op een goeie groep, die alles geeft voor elkaar. Dat is heel belangrijk.”

Groepswinnaar

“We willen nu absoluut eerste worden”, blikte hij vooruit op de laatste poulewedstrijd in eigen huis tegen Oleksandrija. Een overwinning brengt die eerste plaats op. “Dan zien we wel wat de loting brengt. Afhankelijk daarvan zullen we dan wel zien hoe ver we kunnen geraken. Voor mij is dit intussen genieten. Je voetbalt voor wedstrijden als deze, het is heel leuk zoals het nu loopt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in