Sørloth: “Van zodra Gent in beeld kwam, wilde ik nergens anders heen”

0
Sorloth_interview
Bron: Twitter @kaagent

Gent heeft zijn aanvalslinie weten te versterken met een Noorse reus van bijna 2 meter. Tijd om het gewezen doelpuntenmachine van Midtjylland beter te leren kennen. Een eerste kennismaking met Alexander Sørloth: de nieuwe aanvalsleider van de Buffalo’s.

“Ook interesse van Club, maar Gent primeerde”

Alexander Sørloth versierde in de winter van vorig seizoen nog een toptransfer. De Noorse spits maakte voor 9 miljoen euro de overstap van de Deense competitie naar de Premier League. Hoe kwam hij nu bij Gent terecht?

“Ik werd zo’n 2 weken geleden voor het eerst in contact gebracht met Gent. Er was ook wel wat interesse van Club Brugge, maar van zodra Gent in beeld kwam, wilde ik nergens anders meer heen.”

“Ik was zeker dat dit de juiste club was voor mij. Ik moest alleen Crystal Palace ook nog duidelijk maken dat deze uitleenbeurt een goeie zaak was. Sindsdien is het eigenlijk zeer snel gegaan.”

Sorloth
Bron: Website www.kaagent.be

“Thorup haalde bij Midtjylland het beste in mij naar boven”

Nog een reden voor zijn keuze voor Gent: coach Jess Thorup. Onder Thorup beleefde Sørloth een superjaar bij Midtjylland. Hij scoorde er 15 keer in 26 wedstrijden.

“Dat Thorup hier coacht, was een belangrijk argument voor mij om naar Gent te komen. We hebben dezelfde kijk op voetbal. Hij heeft bij Midtjylland het beste in mij naar boven gebracht. Hij haalde me ook bij de club toen mijn carrière bij Groningen wat in een dip zat.”

Sørloth: “Ken Rosted van nationale ploeg”

Jess Thorup vertelde me wat zijn plannen waren met mij bij de club en wat de doelstellingen waren binnen deze club en vanaf dan was het een makkelijke keuze om naar hier te komen. Ik kijk er echt naar uit.”

“Maar nog een argument was Sigurd Rosted, met wie ik bij de Noorse nationale ploeg heb samengespeeld. Ik heb vorige week met hem gepraat. Hij vertelde me dat hij hier als verdediger medetopschutter is. Daar moeten we iets aan veranderen, hé.”

Sørloth bij zijn aankomst op stage in Oliva.

“Ik speel graag tegen sterke verdedigers”

De Belgische competitie staat te boek als een fysiek zware competitie, met veel duels en fysiek voetbal. Maar dat vindt Sørloth allemaal best.

“Meer nog, mijn kwaliteiten liggen vooral in het fysieke compartiment. Ik ben een grote, sterke en snelle spits, die gemakkelijk het doel vindt. Ik hou er dan ook van om tegen sterke verdedigers te spelen, die zijn meestal wat trager.”

Sørloth: “Ik ben er 100% klaar voor”

Bij Crystal Palace kende Sørloth niet echt zijn beste momenten. Hij speelde in één jaar Premier League amper 533 minuten en was ook een aantal maanden buiten strijd door een blessure. Is hij wel klaar voor een Gents avontuur?

“Ik ben honderd procent fit. Bij Crystal Palace trainden we heel goed. Ik heb ook het geluk gehad om vorig weekend nog een uur te mogen spelen in de FA Cup. Het heeft me ervan overtuigd dat mijn lichaam klaar is om wedstrijden te spelen.”

“Ik ben ook al bij een aantal clubs de revue gepasseerd, ondanks mijn jonge leeftijd. Ik hoop dat die ervaringen me zullen helpen om me hier snel aan te passen aan de omgeving en me thuis te voelen.”

Sørloth schudt de hand van manager Michel Louwagie.

handbal en snelschaatsen

Sørloth blijkt overigens niet alleen een begenadigd voetballer. Hij was vroeger ook een meer dan uitstekende handballer en nam nog deel aan snelschaatswedstrijden.

“Ik deed vroeger inderdaad ook aan snelschaatsen en handbal. Op mijn 14e stopte ik met dat eerste omdat ik alles op voetbal wilde zetten. Moest ik geen voetballer zijn geworden, dan was ik nu hoogstwaarschijnlijk handballer.”

“Doelpunten maken voor de supporters”

Gent hoopt met Sørloth zijn nieuwe aanvalsleider beet te hebben. Wat mogen de supporters tot slot van hem verwachten en omgekeerd?

“Ik weet dat het de bedoeling is om op het einde van het reguliere seizoen aan de top van het klassement te staan. Momenteel staan we 7e, dus daar moeten we de komende maanden iets aan doen. Daarvoor ben ik ook hier.”

“Ik hoop dat de supporters ons zullen steunen gedurende die komende maanden. Het is dan mijn taak om voldoende te scoren en hen blij te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in