Debutant Sørloth kopt Gent naast Anderlecht in de top 6

0
Gent-Anderlecht_1-0
Bron: Twitter @kaagent

Gent heeft 2019 ingezet met een uiterst belangrijke overwinning tegen Anderlecht. Alexander Sørloth besliste een kwartier voor tijd de partij, nadat Amuzu even voordien de rode kaart had gekregen. Dankzij de zege komen de Buffalo’s op gelijke hoogte van Anderlecht in het klassement.

Vooraf was de opdracht voor Gent duidelijk: verliezen was uit den boze om Play-off 1 in het vizier te houden. Anderlecht stond namelijk drie punten voor de Buffalo’s op een 5e plek. Gent begon de speeldag als 7e.

Daarenboven hadden Play-off 1-concurrenten Standard en Charleroi hun match al gewonnen. Gent begon dus onder veel druk aan de match, met nieuwkomers Sørloth en Kaminski meteen in de basis.

Evenwichtige eerste helft

Voor de wedstrijd was er eerst een pakkend eerbetoon voor doelman Thoelen en zijn vriendin Kim, die afgelopen week hun pasgeboren kindje verloren. Beiden waren zichtbaar aangegrepen door de vele steunbetuigingen in het stadion.

Bron: YouTube KAA Gent

De beginfase was een leuk kijkstuk. Nieuwkomer Sørloth, die zich overigens een sterk wapen toonde in de Gentse aanvalslinie, kreeg al meteen enkele goede kansen, maar Didillon stond telkens pal.

Voor de bezoekers was Amuzu de gevaarlijkste man. Met zijn flukse dribbels bracht hij Souquet meermaals in de problemen, maar echt doelgericht was Anderlecht niet. Een vluchtschot van Kums werd uitstekend gepareerd door Kaminski, die net als Sørloth zijn meerwaarde bewees.

Op slag van rust kwam Gent nog eens piepen via Dompé, maar zijn schot ging aan alles en iedereen voorbij. Een helse beginfase doofde zo uit naarmate de eerste helft vorderde. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Rood voor Amuzu, Sørloth profiteert meteen

De tweede helft kwam wat langzamer op gang. Beide ploegen moesten opnieuw het goeie ritme vinden, wat resulteerde in traag en pover voetbal. De bezoekers kwamen wel uit het niets bijna op voorsprong, na een tumultueuze fase voor het Gentse doel. Odjidja ging voor/op de bal liggen, Anderlecht claimde een strafschop, maar uiteindelijk besloot Najar onbesuisd naast.

Op het uur was het dan toch raak voor Gent, of dat dacht het toch. De grensrechter had immers buitenspel gezien toen Yaremchuk een kopbal van Bronn in doel devieerde. Een terechte beslissing zo bleek.

Een gelijkspel was in de maak, want geen van beide ploegen leek te kunnen scoren. Maar een kwartier voor tijd zorgden Amuzu en Sørloth voor de beslissing. Amuzu pakte jeugdig onbezonnen zijn tweede gele kaart van de partij en mocht gaan douchen. De Buffalo’s profiteerden daar optimaal van: Sørloth kopte op aangeven van Yaremchuk het leer in het bezoekende doel.

De Buffalo’s kwamen nadien niet meer in de problemen, al moest Kaminski nog één keer aan de bak op een poging van Santini. Euforie bij Gent dat zo een belangrijke slag binnen haalt en naast Anderlecht in de top 6 opduikt.

Bekijk de hoogtepunten van de partij:

Bron: YouTube KAA Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in