KAA Gent aanvaardt schorsing van Sigurd Rosted

0
Sigurd Rosted KAA Gent BuffaloTV
Bron: BuffaloTV

Sigurd Rosted is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in de heenmatch van de halve finale van de Croky Cup tegen KV Oostende. Hij zal zo de matchen tegen Waasland-Beveren en Standard missen. Gent aanvaardt de straf.

Na een thriller in Oostende plaatste KAA Gent zich vorige week voor de finale van de Beker van België. In de heenmatch van die halve finale hadden de Buffalo’s wel twee rode kaarten gepakt en dus werd er gevreesd voor een schoring.

Straf voor Rosted, niet voor Plastun

Verdedigers Igor Plastun en Sigurd Rosted kregen gisteren hun straf te horen van de Geschillencommissie. Voor de Oekraïner vond die dat de uitsluiting voldoende was.

Rosted kreeg daarentegen wel twee speeldagen schorsing en een boete van 2.500 euro opgelegd. Bovendien hangt hem ook nog een voorwaardelijke speeldag schorsing boven het hoofd.

Geen Rosted tegen Waasland-Beveren en Standard

KAA Gent besloot om niet in beroep te gaan tegen de straf die ingaat op 13 februari. Daardoor kan Jess Thorup komend weekend tegen Royal Excel Moeskroen wel nog een beroep doen op Rosted.

De Noorse verdediger mist wel de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren (16 februari) en Standard Luik (22 januari).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in