Rosted en Bronn verklaren waarom ze opnieuw scoren

0
Dylan Bronn Sigurd Rosted KAA Gent
Dylan Bronn en Sigurd Rosted (Bron: kaagent.be)

KAA Gent staat terug in de top zes na een zege tegen Eupen (2-0). Daarvoor mogen de Buffalo’s opnieuw verdedigers Dylan Bronn en Sigurd Rosted bedanken. Zij zorgden namelijk weer voor beide doelpunten.

Vijf doelpunten in de laatste drie wedstrijden van KAA Gent hebben ze samen gescoord. In de competitie is het zelfs al geleden van 3 november en de 3-1 tegen KV Kortrijk dat iemand anders dan Dylan Bronn of Sigurd Rosted voor een Gents doelpunt zorgde.

Rosted: “profiteren van stilstaande fases”

De verdedigers zijn uiteraard blij met hun doelpunten, maar relativeren ook. “Bronn en ik profiteren van het vele trainen op stilstaande fasen. Zeker met de komst van de nieuwe hulpcoach steken we er veel tijd in. Als verdediger heb ik trouwens altijd al regelmatig de weg naar doel gevonden”, zegt Rosted op de website van KAA Gent.

Bronn: “eerste taak is goals tegenhouden”

“Inderdaad, de verdedigers scoren opnieuw. Onze eerste taak is de goals tegen te houden, maar als we dit kunnen doen, zijn we natuurlijk even blij”, treedt Bronn zijn collega centraal achterin bij in een reactie aan Sporza.

“Hopelijk scoren onze aanvallers in de volgende match, maar op zich is dat niet belangrijk, want voetbal is een teamsport waarin iedereen zijn steentje bijdraagt”, relativeert de Tunesiër zijn doelpunten.

“In top 6 blijven staan”

Ook Rosted is vooral blij met de overwinning van KAA Gent tegen AS Eupen. “Uiteindelijk zijn de drie punten het belangrijkste en maakt het minder uit wie scoort”, zegt hij. “Momenteel hebben onze spitsen het wat moeilijk, maar ze moeten gewoon blijven gaan en dan komt alles wel goed.”

“We hebben niet fantastisch gespeeld, maar we winnen wel verdiend. Nu staan we weer in de top 6 en daar willen we blijven staan”, besluit de Noor bij Sporza.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in