Yaremchuk over goals scoren en een mogelijke transfer

0

Roman Yaremchuk is een van de meest controversiële spelers in de kern van KAA Gent. Trainers blijken altijd fan te zijn van de Oekraïense aanvallers, maar veel fans vinden dat hij te weinig scoort. Dat laatste wil hij zo snel mogelijk veranderen. “Ik wil eind dit seizoen veel betere statistieken kunnen voorleggen”, zegt Yaremchuk in een interview in Sport/Voetbalmagazine.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

In de zomer van 2017 van KAA Gent nog steeds op zoek naar een vervanger voor Laurent Depoitre al aanvalsleider. De cultspeler had de club een jaar ervoor verlaten. Jérémy Perbet, Darko Bjedov, Emir Kujovic, … allemaal konden ze de verwachtingen niet inlossen.

Toen een jaar later ook Kalifa Coulibaly vertrok, trok het Gentse bestuur opnieuw de transfermarkt op. Mamadou Sylla (3,85 miljoen euro) en Roman Yaremchuk (2 miljoen euro) moesten de nieuwe aanvalslinie vormen.

21 goals in 79 matchen

Terwijl Sylla al snel uit de gratie viel, zag iedere trainer Yaremchuk als een basisspeler. De grote Oekraïner werkte hard, was aanspeelbaar, offerde zich op voor zijn ploegmaats … alleen veel scoren deed hij niet.

Voor die seizoen scoorde Roman Yaremchuk amper 21 keer voor de Buffalo’s in 79 officiële wedstrijden. Enkele maanden terug noemde de aanvaller het zelf vooral een mentaal probleem. Daarom trok hij naar psychologe Eva Maenhout. Zij moest hem helpen om niet te lang te blijven stilstaan bij fases in een wedstrijd die voorbij zijn.

Psychologe Eva Maenhout

Ook in Sport/Voetbalmagazine looft Yaremchuk zijn psychologe. “Ik probeer mij nu bewust te zijn van wat er in mijn hoofd omgaat. Eén keer per week, na de wedstrijd, spraken we af. Dan vroeg ze mij: wat dacht je voor de wedstrijd, tijdens de wedstrijd, voor doel, … ? Het was alsof ik weer op school zat, maar ik vind dat wel interessant: hoe je leert stress onder controle te houden, leert focussen, leert positief te zijn en niet de hele tijd aan slechte dingen te denken, zelfs na een slechte wedstrijd”, legt hij uit.

“Dat komt mijn vertrouwen ten goede en helpt mij sterk te zijn en rustiger te blijven voor doel. Maar dat is niet iets dat je in één dag verandert. Ik moet dat leren en misschien duurt het een jaar, maar ik ervaar nu al verbetering. Ik moet ‘dankjewel Eva’ zeggen”, is hij openhartig.

Galatasaray?

De laatste tijd lijkt het kanon van Yaremchuk alleszins een stuk scherper te staan. In zijn laatste zeven officiële wedstrijden voor Gent of Oekraïne scoorde hij zeven keer.

Die goede prestaties zijn ook Galatasaray niet ontgaan. De Turkse topclub greep naast Radamel Falcao en richt zijn pijlen nu op Roman Yaremchuk volgens Oekraïense en Turkse media.

“Willen kampioen worden”

“Als ik een volgende stap zet, moet het naar een heel goed team zijn, ergens waar ik iets kan winnen. Maar ik tekende hier twee jaar geleden een contract voor vier jaar en dus is het Gent dat beslist of ik ga of blijf.”

“We willen graag kampioen worden en ik denk dat we daar kans op maken. Na Vadis Odidja werden met Laurent Depoitre en Michael Ngadeu weer uitstekende ervaren spelers aangetrokken. Het wordt een interessant seizoen, denk ik. Ik voel ook dat ik beter, veel beter kan en ik wil eind dit seizoen veel betere statistieken kunnen voorleggen”, besluit een ambitieuze Yaremchuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in