Reacties bij de Buffalo’s na 2-1 zege tegen Rijeka

0
Laurent Depoitre Mikael Lustig Thomas Kaminski KAA Gent reactie
Laurent Depoitre, Mikael Lustig en Thomas Kaminski (Bron: kaagent.be)

KAA Gent domineerde gisteravond de hele wedstrijd tegen NK Rijeka, toch waren het de Kroaten die de score openden. De Buffalo’s er in geloven en dat werd beloond met 2 doelpunten van Laurent Depoitre. Toch is 2-1 niet echt de uitslag waar Jess Thorup op hoopte.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Thorup: “Rijeka moet scoren en winnen”

“We zijn gestart met vertrouwen en we dwongen veel kansen af, maar het was Rijeka dat uit die ene halve kans een goaltje perste”, opende Jess Thorup op de persconferentie. “Ook na de 0-1 bleven we er als team in geloven en dat maakt ons onklopbaar in eigen stadion”, voegde de Deen eraan toe.

2-1 is dan niet het verhoopte resultaat, maar Rijeka moet scoren en winnen om door te gaan”, bleef Thorup positief.

Depoitre: “Jammer van tegendoelpunt. We domineerden van eerste tot laatste minuut”

Ook Laurent Depoitre reageerde op de website van de Buffalo’s. “AA Gent domineerde de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut. Ik ben tevreden dat ik 2 keer kon scoren en omdat we winnen”, ging hij verder.

“Het is wel zuur dat we dat tegendoelpunt slikken, want 2-1 is een verraderlijke uitslag”, besloot de maker van beide doelpunten.

Lustig: “Met vertrouwen en bonus van 1 doelpunt naar Rijeka”

Mikael Lustig kijkt al vooruit naar de terugwedstrijd. “Het zal een andere wedstrijd worden, Rijeka moet op zoek naar dat doelpunt en er zal dus meer ruimte komen voor ons”, zei de Zweed.

“Makkelijk wordt het niet want je ziet dat ze scoren uit één halve kans, dat moeten we in Kroatië beter aanpakken. We hebben een bonus van 1 doelpunt dus we trekken met vertrouwen naar Rijeka”, eindigde Lustig hoopvol.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Kaminski: “Naar Rijeka met focus en het mes tussen de tanden”

Ook doelman Thomas Kaminski reageerde na de wedstrijd. “We startten aan de wedstrijd om snel het verschil te maken”, opende de goalie. “Na die tegentreffer hebben we tijdens de rust de koppen bij mekaar gestoken en gezegd dat we dit recht kunnen trekken en dat hebben we ook gedaan”.

“Deze uitslag biedt perspectieven, we moeten naar ginder trekken met het mes tussen de tanden maar wel gefocust blijven”, zei Kaminski nog.

Yaremchuk: “Zijn zo dicht bij groepsfase. Dit mogen we niet laten schieten”

Ook Roman Yaremchuk reageerde opgetogen: “Soms zijn assists mooier dan goals!”, lachte hij. “Ik ben erg blij voor Depoitre, de samenwerking verloopt prima. We speelden onze tweede match samen en ik ben tevreden dat ik met hem mag samenspelen. Hij heeft bakken ervaring dus ik ben zeker dat ik nog veel kan leren van hem.”

“In Rijeka moeten we op onze hoede zijn, want het is een sterke ploeg. Defensief staan ze goed, dus het zal niet gemakkelijk zijn. 2-1 is toch beter dan een gelijkspel”,weet de Oekraïner . Over zijn gemiste kansen wou de aanvaller het volgende kwijt: “Vooral die eerste misser is zuur, omdat ze meteen daarna de 0-1 scoren. Maar aanvallend staan we sterk, dus ik wist dat we nog gingen tegen prikken. We zijn nu zo dicht bij die groepsfase, dit mogen we niet laten schieten”, blikt Yaremchuk hoopvol vooruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in