Plastun geschorst tegen Antwerp, wie vervangt hem bij KAA Gent?

0
Igor Plastun KAA Gent schorsing
Bron: YouTube KAA Gent

KAA Gent moet het tegen Royal Antwerp FC doen zonder Igor Plastun. De Oekraïense verdediger is één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen RSC Anderlecht. Jess Thorup moet zondag dus op zoek naar een vervanger centraal achterin.

De wedstrijd van KAA Gent tegen Anderlecht voor de interlandbreak eindigde niet alleen zonder punten (2-0 verlies) voor de Buffalo’s, maar ook met twee rode kaarten. Birger Verstraete mocht al vroeg gaan douchen en in de slotminuten kreeg ook Igor Plastun een uitsluiting van scheidsrechter Erik Lambrechts.

Het Bondsparket vroeg voor de tackle van Verstraete op Mohammed Dauda aanvankelijk drie wedstrijd schorsing. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste later om één daarvan voorwaardelijk te maken.

Plastun: één wedstrijd schorsing en 1.000 euro boete

Ook tegen de straf voor Igor Plastun ging KAA Gent in beroep. Voor het neerhalen van de doorgebroken Landry Dimata en de daarbij horende rode kaart vroeg het Bondsparket één wedstrijd schorsing en 1.000 euro boete.

Door interlandverplichtingen voor Plastun sprak de Geschillencommissie Hoger Beroep zich vandaag maar uit over de straf van de verdediger. Van uitstel kwam deze keer echter geen afstel want de oorspronkelijke straf bleef ongewijzigd.

Wie vervangt Plastun?

Daardoor moet Jess Thorup het komende zondag om 14.30 uur zonder zijn vaste centrale verdediger doen. De Deense trainer moet dus op zoek naar een vervanger voor de topper tegen Antwerp FC.

Igor Plastun en Sigurd Rosted speelden sinds de komst van Thorup bij Gent iedere minuut centraal achterin. Dylan Bronn of Timothy Derijck zijn de meest logische namen om zondag de plaats van de Oekraïner in te nemen. Beide spelers waren vandaag alleszins fit aanwezig op de training.

Dylan Bronn Timothy Derijck KAA Gent
Dylan Bronn en Timothy Derijck (Bron: kaagent.be)

Dylan Bronn, Timothy Derijck, …

Derijck speelde dit seizoen nog maar drie officiële wedstrijden, waarvan de laatste op 26 september in de beker tegen Virton. Bronn kwam dit seizoen al in zes competitiewedstrijden in actie. Daarnaast kwam hij ook al drie keer in actie voor Tunesië, onder andere vorige week nog tegen Egypte.

Bronn kwam echter ook al in aanvaring met Thorup, kort nadat die was aangesteld als nieuwe trainer van KAA Gent. De Deen stuurde hem zelfs even naar de B-kern. De laatste twee wedstrijden maakt de Tunesiër wel weer deel uit van de Gentse selectie en tegen Kortrijk viel hij zelfs in in het slot van de wedstrijd. Geeft Thorup Bronn tegen Antwerp een nieuwe kans in de basis als centrale verdediger, zijn favoriete positie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in