Plastun en Rosted speelgerechtigd voor return, maar kan vergiftigd geschenk zijn …

0
Plastun_Rosted
Bron: Website www.kaagent.be

Gent-spelers Plastun en Rosted zullen de return van de bekermatch tegen Oostende niet vanop de tribune moeten volgen. Beide spelers kregen rood in de heenmatch (2-2), maar hun schorsing zal pas na de terugmatch in werking treden. Aristote Nkaka (Oostende), die eveneens rood kreeg, is daarentegen wel geschorst.

De knotsgekke partij tussen Gent en Oostende in de Beker van België van donderdag werd ontsierd door maar liefst drie rode kaarten. Eerst kregen Buffalo’s Igor Plastun en Sigurd Rosted een directe rode kaart onder de neus geduwd, later op de match pakte Nkaka van Oostende nog twee keer geel.

Gent-spelers speelgerechtigd, Nkaka niet …

De manier waarop de rode kaart tot stand komt, blijkt nu een verschil uit te maken. De Pro League oordeelde namelijk dat de schorsing van Plastun en Rosted (direct rood) pas zal ingaan vanaf 13 februari. Dat wil zeggen dat beide spelers speelgerechtigd zijn voor de return op 30 januari.

Nkaka (rood na 2 keer geel) is dan weer wel geschorst voor de terugmatch in Oostende en zal de match vanuit de tribune moeten volgen.

… maar defensieve problemen voor Gent als het de finale haalt

Dat lijkt vooral in het voordeel te spelen voor de Buffalo’s, en dat is ook zo, op korte termijn dan toch. Want als Gent doorstoot naar de finale op de Heizel zal het immers niet kunnen rekenen op Plastun en Rosted.

En dat kan voor problemen zorgen in de achterhoede van KAA Gent. De verdediging van de Buffalo’s is namelijk niet dik bezaaid met centrale verdedigers. Het wegvallen van Plastun en Rosted zou betekenen dat enkel Bronn overblijft als vaste centrale verdediger.

Een mogelijk oplossing zou zijn om Timothy Derijck nog eens een kans te geven in de defensie, maar die lijkt niet meteen in de bovenste schuif van Thorup te liggen. Benieuwd hoe de trainer dit zal oplossen … als Gent de bekerfinale haalt natuurlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in