Pijnlijke exit voor AA Gent

0
ChaGntBVB
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent heeft op een kouwelijke woensdagavond een pijnlijke bekeruitschakeling geleden. De Buffalo’s en de Carolo’s speelden een wedstrijd om heel snel te vergeten, maar Massimo Bruno was wel de enige die wist te scoren. Zo zien de Gentenaren hun reeks van zestien jaar telkens de kwartfinales halen tot een einde komen.

Jess Thorup moest wijzigen aan zijn opstelling. Jonathan David was naar Canada afgereisd om een ziek familielid bij te staan, terwijl ook Elisha Owusu er niet bij liep in het Stade du Pays de Charerloi door blessure. In de basisploeg stonden Louis Verstraete en Roman Bezus. Het waren de twee enige wijzigingen ten opzichte van het ‘normale’ basisteam.

Maar de eerste helft was één langgerekte geeuw. Nauwelijks tempo, geen kansen. De Buffalo’s brachten niet het voetbal dat we van hen gewend zijn. Een non-wedstrijd eigenlijk in het vooruitschiet. Een keer was er een momentje van opschudding toen Yaremchuk neer ging, een strafschop kwam daar niet van.

Charleroi deed daar ook vlijtig aan mee, aan de non-wedstrijd van AA Gent. Twee keer kon het dreigen, maar Thomas Kaminski bedreigen zat er ook nooit in. De schoten gingen ver voorbij het Gentse doel. Kou lijden in het Stade du Pays de Charleroi. De wedstrijd verveelde, nauwelijks kansen en niets om je aan te verwarmen. Respect aan de meegereisde supporters.

Niet te vroeg floot de scheidsrechter een einde aan de eerste helft. De brilscore op het bord was dan ook de juiste weergave van de wedstrijd. Hopelijk bracht de tweede helft de nodige verbeteringen aan deze wedstrijd, want de slaap stond ons al in de ogen.

Maar helaas, ook in de tweede helft bleef het armoe troef in het Zwarte Land. Het enige gevaarlijke schotje was een poging van Roman Bezus na een omhaal. Aan de overkant kon Rezaei een keer richting het doel van Thomas Kaminski trappen, maar echt gevaarlijk was het niet.

Neen, ook de tweede periode bleek even ziek als de eerste. Een flits moest de wedstrijd beslissen, maar wie kon dat met deze kouwelijke vriestemperaturen. Het leek wel alsof de temperaturen tot bij de spelers waren geraakt en ze vast waren gevroren aan het veld.

Maar kijk, twintig minuten voor tijd brak de wedstrijd helemaal open. Charleroi ging voorzichtig op zoek naar een voorsprong. Rezaei zocht naar Fall voor het Gentse doel, maar speelde uiteindelijk te zwak in en zo was de kans ook weer verkeken. “De afwezigen hebben… gelijk”, sprak Peter Vandenbempt op Radio 1.

En toen iedereen zich leek op te maken voor de verlengingen, ging het dan toch mis. Een passje van Sven Kums werd onderschept. Via via kwam de bal tot bij Massimo Bruno en die liet Thomas Kaminski kansloos. Plots moest AA Gent alles op alles zetten. Het zocht nog naar de gelijkmaker. Een kopbal van Igor Plastun werd in de slotseconden nog van de lijn gehaald.

AA Gent is dus af van zijn reeks van zo lang telkens minstens de kwartfinales te halen en zal morgen niet meer in de trommel gaan voor de kwartfinales. Wel Europees nog aan de bak en ook nog competitievoetbal, maar een nieuw sprookje op de Heizel zit er dit seizoen niet in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in