Oplossing voor tickets bekerfinale op komst? “Zullen op korte tijd communiceren”

0
Croky Cup Beker van België

KAA Gent heeft naar eigen zeggen een oplossing voor de kritiek op de voorrangsregeling bij de ticketverkoop voor de bekerfinale. “Ik denk dat er veel misverstanden bestaan over dit onderwerp, maar alles zal binnenkort heel correct worden meegedeeld”, zegt Ivan De Witte aan Sporza.

De Buffalo’s spelen op 1 mei op de Heizel de finale van de Croky Cup en daar willen heel wat fans graag bijzijn. KAA Gent krijgt van de Voetbalbond zo’n 20.000 tickets ter beschikking terwijl de vraag veel groter is.

Wint KAA Gent de Beker van België?

Ga nu naar betFIRST en krijg tot €200 bonus!

Kritiek op ticketregeling

KAA Gent besliste om “de trouwste supporters voorrang te geven om een ticket te kopen“, zoals ze het zelf omschreven op hun website. Om voorrang te krijgen bij de ticketverkoop volstaat het echter niet om een gewoon abonnement te hebben. Je moet ook een abonnement kopen voor play-off 1 of 2.

Daarna zouden de overgebleven tickets gaan naar bestuurders, medewerkers, familieleden van spelers, de KAA Gent Foundation en de KAA Gent Ladies. Pas daarna krijgen abonnementshouders die geen miniabonnement kopen voor de plays-offs een kans. Die regeling kreeg op sociale media en tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend in Waasland-Beveren veel kritiek.

“Er is een oplossing …”

De Witte belooft echter beterschap. “Er is een oplossing en we zullen die op korte tijd communiceren. Ik denk dat er veel misverstanden bestaan over dit onderwerp. Veel van het ongenoegen komt voor uit ofwel een miscommunicatie van onze kant of een verkeerde begrip van de supporterskant. Dit komt wel in orde”, legt de voorzitter van KAA Gent uit.

“De mensen hebben het recht om hun ongenoegen te duiden en het is onze plicht om hier duidelijk en transparant over te communiceren”, slaat hij mea culpa.

“Zal binnenkort correct worden meegedeeld”

Over hoe die oplossing er precies zal uitzien blijft De Witte tegenover Sporza voorlopig vaag. “Het komt erop neer dat we een bepaald contingent tickets toegewezen worden en dat dit contingent op zeer transparante wijze zal verdeeld worden. In hoofdzaak aan de abonnementhouders.”

“En dan zijn er nog diverse groepen: onze medewerkers, de jeugd, de dames, onze sponsors. Dat zal binnenkort heel correct worden meegedeeld”, besluit hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in