OPINIE: Waarom Thorup best blijft bij KAA Gent

0
Jess Thorup KAA Gent repo Play Sports
Bron: Play Sports

Blijft Jess Thorup bij KAA Gent of niet? Op die vraag is voorlopig nog geen definitief antwoord gekomen, maar het lijkt erop dat Ivan De Witte en Michel Louwagie ook met de Deense trainer het nieuwe seizoen in zullen zetten. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Jess Thorup verving in oktober de ontslagen Yves Vanderhaeghe, maar zonder een sanctie van KV Mechelen had hij zijn doelstellingen niet gehaald. Géén Europees voetbal. Net een vijfde plaats gehaald, and that’s it. Gelukkig waren er nog die drie laatste wedstrijden in Play Off I, of het waren de slechtste Play Offs ooit voor de Buffalo’s.

En laat ons net dat de reden vinden waarom Jess Thorup bij AA Gent moet blijven. De Deense coach slaagde erin om vanuit een zo goed als verloren positie toch nog Play Off I te halen en daarin haalde het de vijfde plaats, ook al zag het daar lang niet naar uit gezien de resultaten in de Play Offs.

Gent verdiende meer, spel was ok

Hoewel de resultaten tegen vielen, het spel was altijd wel ok. Die thuiswedstrijd tegen Standard, daarin verdiende de Buffalo’s altijd te winnen. De uitmatch op Racing Genk verdiende het ook meer dan het pakte. Het spel zat dus altijd wel in orde, alleen was dat dus niet te merken aan de resultaten.

Die bekerfinale werd Thorup ook zwaar aangerekend. Een gebrek aan initiatief, een gebrek aan scorend vermogen. Maar het spel, dat was wél ok. En helemaal opnieuw beginnen met een nieuwe trainer, dat lijkt ons toch niet meteen de beste zet die Michel Louwagie en Ivan De Witte kunnen doen.

Scorende spits

Dus, als wij een suggestie mogen doen aan de voorzitter en de algemeen manager: koop een spits die van een halve kans een doelpunt maakt, en je doet mee bovenin mee en niet voor plek vijf. En Jess, hou vooral die offensieve speelstijl. Het publiek staat achter je, hou dat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in