OFFICIEEL: Sven Kums is terug een Buffalo

0

KAA Gent deed een alweer een ophefmakende transfer. De Buffalo’s haalden namelijk Sven Kums terug naar de Ghelamco Arena. Zijn vorige passage resulteerde in een titel, een gouden schoen en een 1/8ste finale in de Champions League.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

AA Gent huurt Sven Kums voor 1 seizoen

AA Gent had eerder deze mercato al geflirt met Sven Kums, maar Anderlecht vroeg een te hoge transfersom. De Buffalo’s richtten hun pijlen dan maar op Uche Agbo (Standard), maar die raakte niet door de medische keuring.

Ook Faris Haroun kwam even in het vizier van de Oost-Vlamingen. Tot gisterenavond Het Nieuwsblad plots meldde dat AA Gent een huurdeal had met Anderlecht dat Sven Kums voor 1 seizoen aan de Buffalo’s verbindt.

Vorige passage: titel, Gouden Schoen en 1/8e finale Champions League

Sven Kums speelde al voor AA Gent tussen 2014 en 2016. In 2014 – 2015 pakte hij met AA Gent de allereerste landstitel in de geschiedenis van de club.

Ook in de Champions League kende de club hoogdagen. Met Kums als draaischijf op het middenveld haalden de Buffalo’s zelfs de achtste finale op het kampioenenbal. Op 13 januari 2016 kreeg de toenmalige kapitein van de Buffalo’s na een opmerkelijk seizoen ook nog eens de Gouden Schoen 2015 uitgereikt.

Outstanding bij KAA Gent; Udinese en Anderlecht geen succes

Sven Kums speelde 89 wedstrijden in het shirt van de Buffalo’s. Hij scoorde 17 doelpunten en gaf 10 assists. Na zijn succesperiode bij KAA Gent trok Kums naar het Engelse Watford. De transfer leverde Gent 6,5 miljoen euro op.

Watford leende hem meteen uit aan Udinese, waardoor Kums geen enkele wedstrijd speelde in de Premier League. Beide ploegen hebben dezelfde eigenaar. In de Italiaanse Serie A kon Kums nooit echt zijn stempel drukken. Hij lukte maar één assist in 29 matchen. In 2017 haalde Anderlecht hem terug naar België, waar hij goeie momenten met slechte afwisselde. Hij paste dit seizoen echter niet in de plannen van speler-coach Vincent Kompany.

Gemengde gevoelens bij supporters KAA Gent

Het terughalen van de 31-jarige middenvelder zorgt voor gemengde gevoelens bij de Gent-fans, die het nog niet vergeten zijn dat hun voormalige publiekslieveling na zijn mislukt avontuur in Italië voor Anderlecht koos. Hij verklaarde toen ook openlijk zijn liefde voor paars-wit in de pers.

Bij AA Gent zal Sven Kums herenigd worden met onder andere Laurent Depoitre, Brecht Dejaeghere en Nana Asare. De 31-jarige middenvelder speelde eerder al voor Lierse, KV Kortrijk, Heerenveen, Zulte Waregem, KAA Gent, Udinese, Anderlecht en nu dus terug KAA Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in