Neto post dankwoord na comeback en toont harde lijdensweg (video)

0
Renato Neto KAA Gent Comeback
Twitter @KAAGent

KAA Gent beleefde vrijdag een mooie avond in de Ghelamco Arena. Het won niet alleen met 2-1 van Sporting Charleroi, maar vierde in de slotminuten ook de terugkeer van Renato Neto na anderhalf jaar blessureleed.

525 dagen was het geleden dat Renato Neto een officiële wedstrijd speelde. Knieproblemen en meerdere operaties hielden hem meer dan zeventien maanden aan de kant, maar nu is de Braziliaan opnieuw fit.

Neto speelde twee weken geleden al meer in een oefenwedstrijd tegen Sporting Lokeren, waar hij een strafschop scoorde. Begin deze week werkte de middenvelder ook met de reserves een volledige wedstrijd af.

“Mooier dan in mijn wildste dromen”

Vrijdagavond was het tijd voor zijn echte comeback. “Ik was al blij om opnieuw in de selectie te zitten”, reageert Neto na de wedstrijd op de site van KAA Gent.

“Ik wilde heel graag invallen en voelde dat de fans dat ook wilden. Ze waren voortdurend mijn naam aan het scanderen. De ontvangt in de Ghelamco Arena was mooier dan in mijn wildste dromen. Ik heb er geen woorden voor”, gaat hij verder.

“Kan fans niet genoeg bedanken”

In de 92ste minuut haalde trainer Jess Thorup Brecht Dejaegere met krampen naar de kant en kreeg Renato Neto nog enkele speelminuten. “Volgens mij deed hij maar alsof”, zegt Neto al lachend over zijn maatje Dejaegere.

“Toen ik inviel zag ik een film van mijn operatie en revalidatie voor mijn ogen. Het was heel emotioneel, ook door de steun van de fans. Ik kan hen niet genoeg bedanken”, besluit Neto die hoopt om deze keer blessurevrij te zijn. “Ik hoop ooit de fans te kunnen teruggeven wat ze voor mij hebben gedaan.”

Lijdensweg van Neto

Ook op Twitter postte Renato Neto een dankwoord. “Ik heb geen woorden om uit te leggen hoe speciaal gisteren was. Bedankt aan iedereen die ervoor gezorgd hebben dat het zo’n fantastische avond was”, schrijft hij.

In de tweet toont de voormalige kapitein van KAA Gent enkele beelden van zijn lijdensweg die meer dan zeventien maanden duurde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in